Ρόδος: 3ετές σχέδιο δράσης για τον τουρισμό εκπονεί η Περιφέρεια

Η έναρξη της τουριστικής σαιζόν την 1η Μαρτίου είναι ένας από τους στόχους της Περιφέρειας, που οργανώνει την Παρασκευή το πρώτο στρογγυλό τραπέζι με τους τουριστικούς φορείς για το 3ετές σχέδιο δράσης για τον τουρισμό.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο περιφερειάρχης είπε ότι το πρόγραμμα χειμερινού τουρισμού έχει επηρεαστεί αρνητικά από τα τρομοκρατικά χτυπήματα στο Παρίσι και τις απειλές για άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.
«Αυτό δείχνει πόσο ευαίσθητος είναι ο τουρισμός, αλλά πιστεύω πως είμαστε πια αρκετά ώριμοι ώστε να δουλέψουμε όχι κοντόφθαλμα, αλλά με προοπτικές 3ετίας” δήλωσε χαρακτηριστικά.
Σημειώνεται ότι αύριο -Πέμπτη- ο περιφερειάρχης αναμένεται να συναντηθεί με τη διοίκηση της Blue Star Ferries για τον προγραμματισμό των δρομολογίων και την κάλυψη των αναγκών Δωδ/σου και Κυκλάδων το 2016.
Την ίδια ώρα, αγώνα για την αύξηση των κατάπλου κρουαζιεροπλοίων στο λιμάνι της Ρόδου, διεξάγει η διοίκηση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου.
Προχθές, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Μιχάλης Χριστοδούλου και η αντιπρόεδρος και αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Μαρίζα Χατζηλαζάρου είχαν συνάντηση με εκπροσώπους εταιρειών κρουαζιέρας που δραστηριοποιούνται και στη Ρόδο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος