Πρωθυπουργός για πυρόπληκτους Ολυμπίας: Αποζημιώσεις με διαφάνεια και ταχύτητα

Η πορεία αποκατάστασης των προβλημάτων στο Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, οι ζημιές στις καλλιέργειες από τις φωτιές του καλοκαιριού, η στήριξη του αγροτικού κόσμου της περιοχής και οι προοπτικές που ανοίγονται για την τουριστική ανάπτυξη του τόπου μετά και από τα εγκαίνια της ψηφιακής απεικόνισης του αρχαιολογικού χώρου της Ολυμπίας, που θα ταξιδέψει σε ολόκληρο τον πλανήτη, βρέθηκαν στο επίκεντρο της σύσκεψης υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη που έγινε στο Δημαρχείο.

«Από την πρώτη στιγμή που θεσπίσαμε αυτόν τον νέο τρόπο αποζημίωσης τονίσαμε ότι οι δύο βασικοί άξονες τους οποίους θα κινηθούμε, είναι η διαφάνεια και η ταχύτητα. Νομίζω το κάνουμε πράξη και το αντιλαμβάνονται και οι πολίτες ότι για πρώτη φορά εκταμιεύονται αποζημιώσεις με τόσο μεγάλη ταχύτητα», σημείωσε ο Πρωθυπουργός αναφερόμενος στο πλαίσιο της κρατικής αρωγής που έχει δημιουργήσει η κυβέρνηση για τη στήριξη των περιοχών που έχουν υποστεί μεγάλες φυσικές καταστροφές.

«Ό,τι κάνουμε στην βόρεια Εύβοια να μην έχετε καμία αμφιβολία ότι μπορούμε να το κάνουμε και εδώ στην Αρχαία Ολυμπία. Χρειαζόμαστε ένα σχέδιο ολοκληρωμένης χωρικής επένδυσης το οποίο ήδη δρομολογείται που θα μπορέσει με το βλέμμα στο μέλλον να κάνει όλες εκείνες τις παρεμβάσεις με ένα συνεκτικό τρόπο και αλληλοσυμπληρούμενο τρόπο, έτσι ώστε η Αρχαία Ολυμπία να δείξει την πραγματική της δυναμική. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται και οι στρατηγικές αναπλάσεις οι οποίες ήδη μπορούν να δρομολογηθούν και μπορούν να ωριμάσουν με την υποστήριξη της κυβέρνησης», πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος