Γώγος: Οι παρενέργειες των εμβολίων μετριούνται στα δάκτυλα του ενός χεριού!

Μόνο το 31.16% των Ηλείων έχουν εμβολιαστεί με βάση τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στην διαδικτυακή ημερίδα με θέμα «Εμβολιασμός Covid-19. Προστατεύουμε τον εαυτό μας και τους άλλους», που πραγματοποιήθηκε χθες (14/07/2021) με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλου και τη συμμετοχή εκλεκτών ομιλητών από το κεντρικό κράτος και την επιστημονική κοινότητα.

Σκοπός της ημερίδας ήταν η ενημέρωση των πολιτών και η άρση προβληματισμών και προκαταλήψεων σχετικά με την εμβολιαστική διαδικασία, που έως σήμερα λειτουργούν αποτρεπτικά ως προς τον εμβολιασμό του πληθυσμού της περιοχής αλλά και της χώρας γενικότερα.

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ήταν η τοποθέτηση του Παθολόγου – Λοιμωξιολόγου, Καθ. Παθολογίας Ιατρικού Τμήματος του Παν. Πατρών και μέλους της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας Χαράλαμπου Γώγο, ο οποίος μίλησε με αριθμούς και επιστημονικά δεδομένα, βασισμένα σε κλινικές μελέτες, σχετικά με την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων, τα οποία χαρακτήρισε ως τα μοναδικά «όπλα» από την βαριά νόσηση. Αναφερόμενος στις περιπτώσεις σοβαρών παρενεργειών, σημείωσε ότι, στο ένα εκατομμύριο εμβολιασμών, αυτές οι περιπτώσεις μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού.

Ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Ιωάννης Καρβέλης ανακοίνωσε την έναρξη των «καταδρομικών» εμβολιασμών από την Μεγαλόπολη και την Νεμέα, σημειώνοντας ότι πολύ σύντομα θα ξεκινήσουν οι κατ’ οίκον εμβολιασμοί, και στην Ηλεία, στην οποία, υπενθύμισε ότι λειτουργούν 23 Εμβολιαστικές Γραμμές.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος