Φεστιβάλ Κινηματογράφου: Βγαίνουν οι Τελάληδες

Από την Παρασκευή ξεκινούν οι προβολές της Camera Zizanio, ενώ το Σάββατο το βράδυ ξεκινά και επίσημα το 25ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους με την καθιερωμένη τελετή έναρξης στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων του Πύργου.

Φέτος αναμένονται εκατοντάδες επισκέπτες-περισσότεροι από 300- απ’ την υπόλοιπη Ελλάδα και το εξωτερικό ενώ τουλάχιστον 10.000 παιδιά θα παρακολουθήσουν ταινίες μόνο στην Ηλεία. Ένα πολύβουο μελίσσι φτιάχνει το μέλι του αυτές τις μέρες στον Νομό – και θα ‘ναι γλυκό όπως πάντα!

Στο μεταξύ το Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου, οι Τελάληδες, με τη στεντόρεια φωνή τους και με συνοδεία τυμπάνων, θα ξεσηκώσουν και θα προσκαλέσουν τον κόσμο στη μεγάλη γιορτή του Κινηματογράφου. Στις 12:00 το πρωί από την πλατεία Δικαστηρίων ως την κεντρική πλατεία Σάκη Καράγιωργα και στις 19:30 έξω από το θέατρο Απόλλων, η ζωντανή αυτή ομάδα θα πλημμυρίσει με ρυθμούς και μελωδίες τον χώρο, με έναν συνδυασμό χορογραφίας και body percussion, ήχους από το σώμα, στράκες, παλαμάκια, πόδια που χτυπάνε στο έδαφος, που θα συνοδεύονται από πέντε μουσικά θέματα γνωστών κινηματογραφικών ταινιών που αγαπήθηκαν.

Ανάμεσα στους Τελάληδες και τους μαθητές της Στ΄ τάξης θα γεννηθεί ένας διάλογος για να κεντρίσει το ενδιαφέρον και τη συμμετοχή του κόσμου στο Φεστιβάλ. Τη δράση σχεδίασαν και εμψυχώνουν οι εκπαιδευτικοί Ζέτα Αδαμοπούλου και Μαρία Μπίρμπα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος