Δεν αποδόθηκαν από τράπεζα στην Εφορία, χρήματα που του παρακρατήθηκαν – Τι αποκαλύπτει στην ΕΡΤ Πύργου καρκινοπαθής

Μέρος του ακατάσχετου επιδόματος νοσηλείας, το οποίο παρακρατεί, επέστρεψε η τράπεζα στον Θοδωρή Κατσιμίγα, όπως ο ίδιος δήλωσε χθες το πρωί στον ραδιοφωνικό σταθμό της ΕΡΤ Πύργου και ειδικότερα στην εκπομπή «ΕΡΤικά… Εριστικά»

Ειδικότερα όπως είπε η τράπεζα του επέστρεψε το ποσό των 400 ευρώ από την τελευταία παρακράτηση, ωστόσο αυτό δεν είναι αρκετό, καθότι ακόμα και με την επιστροφή των χρημάτων αυτών, ουσιαστικά το τραπεζικό σύστημα παραδέχεται εν μέρει ότι κακώς παρακρατήθηκε το ακατάσχετο επίδομα του καρκινοπαθούς.

Έτσι ο ίδιος, με την πληρεξούσιο δικηγόρο του Θοδωρή Αντωνόπουλο, περιμένουν την συνολική επιστροφή των χρημάτων, η οποία θα πρέπει να γίνει σε σύντομο χρονικό διάστημα. Σε διαφορετική περίπτωση θα κινηθεί ακόμα και νομικά για να διεκδικήσει το δίκιο του.

Ωστόσο, όπως επισήμανε στην ίδια εκπομπή, τα χρήματα που υποτίθεται ότι παρακρατήθηκαν από την τράπεζα, έστω και με τον τρόπο αυτό, για πληρωμή χρέους των 1.800 ευρώ προς την εφορία, δεν είχαν αποδοθεί καν στην υπηρεσία. Σε επικοινωνία που είχε μάλιστα ο κ. Κατσιμίγας με τον αναπληρωτή διευθυντή της ΔΟΥ Πύργου, αυτός τον ενημέρωσε ότι το χρέος παραμένει, τοκίζεται μάλιστα, και από την τράπεζα ουδέποτε έχει καταβληθεί κάποιο ποσό από αυτό που παρακρατήθηκε, για να εξοφληθεί αυτό το χρέος.

Παράλληλα, ουδεμία οφειλή έχει ο συνταξιούχος ναυτικός προς τις τράπεζες, καθώς εξυπηρετεί με συνέπεια τα δάνειά του, τις κάρτες του και τις υποχρεώσεις του γενικότερα, άρα δεν υπήρχε λόγος να παρακρατηθεί κανένα πόσο. Αυτό σημαίνει ότι το αιτιολογικό της παρακράτησης από την τράπεζα για δήθεν οφειλόμενο ποσό στην εφορία δεν πληρώθηκε ποτέ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος