Άνοιξαν τα εργοστάσια για την βιομηχανική τομάτα στην Ηλεία

Επίσημη πρώτη, ήταν η χθεσινή για την βιομηχανική τομάτα, στα εργοστάσια του Νομού Ηλείας, με τους παραγωγούς να στέλνουν το προϊόν τους προς επεξεργασία στα Σαβάλια και την Γαστούνη.

Όπως αναφέρθηκε η ποιότητα της τομάτας μέχρι στιγμής είναι καλή καθώς την προηγούμενη περίοδο βοήθησαν αρκετά και οι καιρικές συνθήκες ωστόσο κάποια ζητήματα άρδευσης που εμφανίστηκαν το προηγούμενο διάστημα και δεν οφείλονταν κατεξοχήν στους αγρότες – παραγωγούς, έχουν προκαλέσει μια μη αναστρέψιμη υποβάθμιση του προϊόντος. Από την άλλη, τη φετινή χρονιά αναμένεται να συγκομιστούν και παραδοθούν στα εργοστάσια της Ηλείας, περισσότεροι τόνοι βιομηχανικής τομάτας σε σχέση με την περσινή χρονιά, καθώς αυξήθηκαν τα στρέμματα καλλιέργειας παρά και την ανησυχία που υπήρξε στον αγροτικό κλάδο σε ότι αφορά τις εξελίξεις στην Ουκρανία. Από την άλλη πλευρά, οι υψηλές θερμοκρασίες που προβλέπονται για τις επόμενες ημέρες ενδεχομένως να αυξήσουν την ημερήσια παραλαβή, κάτι το οποίο θα φανεί το αμέσως επόμενο διάστημα.

«Τα δύο εργοστάσια ο Κύκνος και η Μινέρβα άνοιξαν τις πύλες τους για να παραλάβουν την βιομηχανική τομάτα του έτους 2022. Μέχρι στιγμής βλέπουμε ότι έχει καλή ποιότητα, οι καιρικές συνθήκες ήταν πάρα πολύ καλές και την προηγούμενη περίοδο, μακάρι μέχρι τις 15 Σεπτέμβρη να πάει έτσι ο καιρός και να μπει όλη η βιομηχανική τομάτα στα εργοστάσια. Εμείς ήδη, η γεωπονική υπηρεσία και τα παιδιά τα οποία παραλαμβάνουν είναι στην πλάστιγγα, προσπαθούμε να λύσουμε το οποιοδήποτε πρόβλημα, εδώ θα είμαστε με τους αγρότες μέχρι που τα εργοστάσια θα παραλάβουν και το τελευταίο κιλό», ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας, Χρήστος Βαλλιανάτος, που επισκέφθηκε χθες το πρωί το εργοστάσιο Κύκνος στα Σαβάλια.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος