Αξιοποίηση του Ηλειακού “πλούτου” με σημαντικές παρεμβάσεις

«Το όραμα της ΟΧΕ Κατακόλου – Αρχαίας Ολυμπίας επικεντρώνεται στην παραγωγική ανασυγκρότηση της ευρύτερης περιοχής της Αρχαίας Ολυμπίας, μέσω της ανάδειξης της παγκόσμιας ταυτότητάς της, με γνώμονα τον άνθρωπο και το περιβάλλον», τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος που πραγματοποιήθηκε στο Αγρίνιο.

Ο κ. Γιαννόπουλος συμπλήρωσε πως «στην παρούσα Στρατηγική ΟΧΕ εντάσσονται οι Δήμοι Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας, Ζαχάρως και Ανδρίτσαινας – Κρεστένων. Έτσι, αξιοποιείται ταυτόχρονα και ουσιαστικά ο ιστορικός, πολιτιστικός, τουριστικός και περιβαλλοντικός πλούτος της περιοχής, με αιχμή του δόρατος την Αρχαία Ολυμπία, η οποία αποτελεί έναν από τους πλέον ελκυστικούς παγκόσμιους τουριστικούς προορισμού».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας παρουσίασε επίσης, τα έργα που είναι ενταγμένα στην ΟΧΕ και αφορούν σε υποδομές και υπηρεσίες και σε μια αποστροφή του λόγου του, είπε και για τις για τις κρατικές ενισχύσεις που αφορούν σε ενίσχυση δράσεων και δημιουργικών επιχειρήσεων αλλά και στην ίδρυση νεοφυών επιχειρήσεων, τονίζοντας ότι τα έργα υποδομών και οι δράσεις αυτές λειτουργούν συμπληρωματικά και μπορούν να οδηγήσουν σε κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος