ertnews.gr

Σε δεύτερο βαθμό η δίκη Αμβρόσιου

24/01 14:27
Σε δεύτερο βαθμό η δίκη Αμβρόσιου

Τη Δευτέρα θα συνεχιστεί η εκδίκαση της έφεσης στο τριμελές Πλημμελειοδικείο Αιγίου για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο Μητροπολίτης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Αμβρόσιος .

Μετά την κατάθεση των μαρτύρων υπεράσπισης και κατηγορίας διεκόπη η εκδίκαση για να συνεχιστεί με τις αγορεύσεις των συνηγόρων την απολογία του Μητροπολίτη και την πρόταση του εισαγγελέα .

Ο Μητροπολίτης αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της δημόσιας υποκίνησης ρατσιστικής  βίας ή μίσους και της κατάχρησης εκκλησιαστικής εξουσίας για άρθρο  στο οποίο αναφερόταν  κατά των ομοφυλοφίλων και είχε αναρτήσει το 2015 σε προσωπική του ιστοσελίδα .

Η υπεράσπιση του επιβεβαιώνει την άποψη για την οποία είχε αθωωθεί πρωτόδικα, δηλαδή ότι αυτές οι προτροπές αφορούσαν τους πολιτικούς για την υπογραφή του συμφώνου συμβίωσης και όχι τους ομοφυλόφιλους .

«Πρόκειται για μία πολιτική δίωξη» δήλωσε ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ ο οποίος μαζί με δύο ακόμη  μητροπολίτες κατέθεσαν ως μάρτυρες υπεράσπισης .

Η  πολιτική αγωγή από την πλευρά της στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο δεν προέβη σε άλλες δηλώσεις περιμένοντας την οριστική εκδίκαση της υπόθεσης. Σε προηγούμενες όμως αναφορές τους είχαν επισημάνει ότι το συγκεκριμένο κείμενο απευθυνόταν με σαφήνεια προς ομοφυλόφιλους και μάλιστα τους στοχοποίησε με  τρόπο εμπρηστικό .

Νίκη Παπαδούλα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version