Πάτρα: Στη μάχη για τον άνθρωπο υπό αντίξοες συνθήκες οι διασώστες του ΕΚΑΒ

Μεγάλη κινητοποίηση του ΕΚΑΒ Πάτρας έγινε χθες το απόγευμα, όταν ειδοποιήθηκε για άνδρα ο οποίος ήταν πεσμένος στη μέση του δρόμου, στην συμβολή των οδών Κιλκίς και Αετοράχης.

Στο σημείο, έσπευσε άμεσα ασθενοφόρο και οι διασώστες αναγνώρισαν ότι πρόκειται για καρδιακό επεισόδιο, ξεκινώντας επί τόπου καρδιοαναπνευστική ανάνηψη. Ευτυχώς ο άτυχος άνδρας επανήλθε, με τους διασώστες να τον επιβιβάζουν στην κινητή μονάδα για να διακομιστεί όσο το δυνατόν συντομότερα στο νοσοκομείο. Για την ταχύτατη διακομιδή του ασθενούς, επιστρατεύτηκε δύναμη της αστυνομίας, η οποία προπορευόταν της κινητής μονάδας για την ευκολότερη διέλευσή της από τους δρόμους της Πάτρας.

Με αφορμή τα τελευταία περιστατικά που έχουν παρατηρηθεί στην Αχαΐα, αλλά και για τη μάχη των διασωστών , μίλησε  στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ Πάτρας, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Δυτικής Ελλάδας, Γιάννης Θεοδωρόπουλος (φωτογραφία).

«Οι διασώστες του ΕΚΑΒ δίνουν τεράστιο αγώνα. Ενεργούν σε συνθήκες πολέμου εν καιρώ ειρήνης. Είναι όλη μέρα στο καθήκον, στην πρώτη γραμμή της μάχης κάτω από αντίξοες συνθήκες…Είναι και περιστατικά εκτός κορωνοϊού, υπάρχουν τα τροχαία, ανακοπές κλπ.. Τα περιστατικά είναι πάρα πολλά.»

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Δυτικής Ελλάδας, ανέφερε στη συνέχεια πως η πολιτεία δεν προχωρά στις απαραίτητες ενέργειες για έναν κλάδο ο οποίος βρίσκεται από την αρχή της πανδημίας στην πρώτη γραμμή.
«Είμαστε λίγα οχήματα. Δεν έχουμε ούτε προσλήψεις, ούτε ασθενοφόρα. Το ξέρετε ότι η πολιτεία, δεν έχει ακόμα αναγνωρίσει εμπράκτως την προσφορά μας στην δημόσια Υγεία νομοθετώντας και επιλύοντας ζητήματα, όπως αυτό της ένταξης των εργαζομένων στον πίνακα των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων; Ότι οι διασώστες δέχονται συχνά επιθέσεις κατά την εκτέλεση του έργου τους;
Είναι αυτές οι στιγμές πού ζούμε ανάμεσα στη χαρά και στη λύπη που δεν αισθάνεσαι σαν να εργάζεσαι, αλλά σαν να συμμετέχεις ενεργά στο θαύμα της ζωής, όπως το περιστατικό της περασμένης Κυριακής στην πόλη μας, όταν διασώστες  κλήθηκαν για να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες σε νεαρή επίτοκο στην μέση του δρόμου. Φαντάζεστε τα συναισθήματά τους όταν αντίκρισαν το αγγελούδι που μόλις είχε γεννηθεί; Το να είσαι διασώστης του ΕΚΑΒ, δεν είναι κάτι που μπορείς να περιγράψεις εύκολα με λόγια και είναι η κάθε μας μέρα της χαράς, αλλά και του πόνου».
Ρεπορτάζ: Δήμητρα Αναργύρου
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος