Πάτρα: ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ 2022 – «Γεύσεις και μνήμες» από 18 ως 31 Αυγούστου

«Γεύσεις και μνήμες» είναι ο τίτλος των φετινών Οινοξενίων 2022. Πρόκειται για μια γιορτή γαστρονομίας, οινογνωσίας, πολιτισμού και των μοναδικών γεύσεων της Αιγιάλειας Γης.

Από την Πέμπτη 18 Αυγούστου μέχρι την Τετάρτη 31 Αυγούστου, πλήθος εκδηλώσεων θα γεμίσουν τις τελευταίες μέρες του καλοκαιριού, αναδεικνύοντας όπως κάθε χρόνο τα Τοπία και τις Γεύσεις της Αιγιάλειας. Η φετινή θεματική του φεστιβάλ είναι αφιερωμένη στη συμπλήρωση 100 χρόνων από την Καταστροφή της Σμύρνης. Η Αιγιάλεια πρωτοστάτησε στην εγκατάσταση των προσφύγων του 1922 (20% του πληθυσμού της) οι οποίοι μετέφεραν μαζί τους μια τεράστια γαστρονομική και πολιτιστική κληρονομιά!

Αυτή την κληρονομιά επιδιώκει να αναδείξει ο φετινός θεσμός, δίνοντας έμφαση στους ανθρώπους, στα βιώματα, στα υλικά που μέχρι σήμερα – μπλεγμένα με τον σύγχρονο τρόπο ζωής – επηρεάζουν ολόκληρη την κοινωνία.

Συναυλίες, κινηματογράφος, παιδικά workshops και γαστρονομικά και οινικά events θα πραγματοποιηθούν στο σύνολο των διοικητικών ορίων του δήμου Αιγιαλείας, από το Υπαίθριο Θέατρο «Γιώργος Παππάς» και τον κήπο του Πολύκεντρου στη Μυρτιά, τις πλατείες ημιορεινών οικισμών, τα οινοποιεία και τα εστιατόρια μέχρι τις γειτονιές του Συνοικισμού.

Με οδηγό τα Οινοξένεια η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας προτρέπει τους επισκέπτες να ανακαλύψουν από κοινού μέσα σ ένα πλαίσιο εκδηλώσεων υψηλής αισθητικής αξίας, τα Τοπία της Αιγιάλειας, την ποιότητα των προϊόντων που αυτή παράγει (οίνοι, σταφίδα, ελαιόλαδο, λεμόνια, ψάρια του Κορινθιακού, τυριά των Καλαβρύτων, μικρά ζώα της ορεινής περιοχής, ροδοζάχαρη της Ι.Μ. Ταξιαρχών κ.ά.) και την τοπική γαστρονομία που βασίζεται σε αυτά.

Χορηγός επικοινωνίας: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος