Πάτρα: Η τελετή λήξης της Διεθνούς Ολυμπιάδας Φιλοσοφίας και τα αποτελέσματα του διαγωνισμού

Στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας στην Αρχαία Ολυμπία ολοκληρώθηκε η 31η Διεθνής Ολυμπιάδα Φιλοσοφίας που διοργανώθηκε εφέτος στη χώρα μας, με την ευθύνη του Τμήματος Φιλοσοφίας  σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών (Ελλάδας) Harvard και την Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία.

Η ελληνική ομάδα απέσπασε 4 τιμητικές διακρίσεις,  ενώ οι χρυσοί νικητές του Διαγωνισμού κατάγονται από την Σερβία και την Φινλανδία. Τα αναλυτικά αποτελέσματα αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο στη διεύθυνση https://www.ipo2023.org/contest

Ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κος Γεώργιος Γεωργιόπουλος δεξιώθηκε τις αποστολές σε επίσημο γεύμα, ενώ στην τελετή λήξεως παρέστησαν ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής  Καθηγ. Μιχαήλ Παρούσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Φίλιας, ο Λέκτωρ του Χάρβαρντ Νικόλας Πρεβελάκης, και ο Διευθυντής του Αρσακείου Λυκείου Πατρών Δρ. Εμμανουήλ Πετράκης. Επίσημος ομιλητής στην τελετή λήξης ήταν o Λέκτωρ Sergio Imparato (Harvard), ενώ τιμητικά διπλώματα απένειμε ο Καθηγητής Φιλοσοφίας, κος Στέλιος Βιρβιδάκης. 

Πάτρα: Η τελετή λήξης της Διεθνούς Ολυμπιάδας Φιλοσοφίας και τα αποτελέσματα του διαγωνισμού

O Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Φιλοσοφικών Εταιρειών Luca Scarantino αναφέρθηκε στην ομιλία του στο εξαιρετικά υψηλό επίπεδο των δοκιμίων, που αποτελεί απόδειξη για ένα ελπιδοφόρο μέλλον. Από την ανάγνωση των δοκιμίων προέκυψε ένα νεανικό πνεύμα ανεξάρτητο και δημιουργικό που κατακτάει τη γνώση ήδη από την εφηβεία. Δημήτρης Καραβασίλης, Όλγα Κεραμέως, Σταύρος Σορόπουλος και Δημοσθένης Τσερίκης ήταν οι διακριθέντες από την ελληνική αποστολή, , ενώ η Αννα Γρινάκη ήταν νικήτρια του ειδικού διαγωνισμού για τον ορισμό της έννοιας  “Ακριβοδικία” σε μια φράση.

Πάτρα: Η τελετή λήξης της Διεθνούς Ολυμπιάδας Φιλοσοφίας και τα αποτελέσματα του διαγωνισμού

Χορηγοί επικοινωνίας: ΕΡΤ3 και ΕΡΤ Πάτρας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος