Πάτρα: Απεργία και συγκέντρωση.. «Όλοι στον αγώνα, όλοι στην μάχη»

Εργαζόμενοι στον ιδιωτικό, αλλά και στον δημόσιο τομέα, (οι οποίοι πραγματοποίησαν τρίωρη στάση εργασίας από τις 11:00), συμμετείχαν χθες στην 24ωρη πανελλαδική απεργία ενάντια στις διατάξεις για τα εργασιακά, που περιλαμβάνει το «αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο».

Σε μια δυναμική συγκέντρωση στις 10.30 το πρωί, μπροστά από τα γραφεία του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, στην πλατεία Όλγας, συμμετείχαν μεταξύ άλλων οικοδόμοι, εργαζόμενοι στον κλάδο του Επισιτισμού – Τουρισμού, στον ΟΣΕ, λιμενεργάτες, τραπεζικοί υπάλληλοι, κ.α..

Όπως ανέφεραν χθες εκπρόσωποι της ΓΣΕΕ, «το εργασιακό και συνδικαλιστικό σχέδιο νόμου, που έχει φέρει η κυβέρνηση, περιέχει δυσμενείς διατάξεις για τις συλλογικές συμβάσεις. Οι διατάξεις αυτές πρέπει να αποσυρθούν εδώ και τώρα, αφού περιορίζουν την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση και νομιμοποιούν τον κρατικό και εργοδοτικό παρεμβατισμό στην άσκηση των συλλογικών δικαιωμάτων των εργαζομένων..».

Στην κινητοποίηση, συμμετείχαν οι δημοσιογράφοι (μέλη και μη μέλη) σε εφημερίδες, περιοδικά, δημόσια, δημοτικά και ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά Μέσα, ΑΠΕ – ΜΠΕ, Γραφεία Τύπου, διαδικτυακά Μέσα και σε κάθε άλλο χώρο εργασίας.

Στην συγκέντρωση, το παρών έδωσε ο Δήμαρχος Κώστας Πελετίδης, αλλά και στελέχη της δημοτικής αρχής.

Πάτρα: Απεργία και συγκέντρωση.. «Όλοι στον αγώνα, όλοι στην μάχη»Πάτρα: Απεργία και συγκέντρωση.. «Όλοι στον αγώνα, όλοι στην μάχη»

Δήμητρα Αναργύρου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος