ertnews.gr

Μεσολόγγι: “Όχι στο Υπερ-Ταμείο οι Αλυκές”

Διαμαρτύρονται ο Δήμαρχος Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος και ο Αντιδήμαρχος Δήμου Πύδνας Κολινδρού Χριστόφορος Πορφυρίδης
11/07 10:47
Μεσολόγγι: “Όχι στο Υπερ-Ταμείο οι Αλυκές”

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επικείμενη απόφαση ένταξης στο Υπερ-Ταμείο, της εταιρείας «Ελληνικές Αλυκές Α.Ε.»  χωρίς καμία διασφάλιση της εκπροσώπησης των Δήμων – Μετόχων στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο  αποχώρησαν  από τη Γενική Συνέλευση της εταιρείας ο Δήμαρχος  Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος και ο Αντιδήμαρχος Δήμου Πύδνας Κολινδρού Χριστόφορος Πορφυρίδης.

Ο Δήμαρχος Μεσολογγίου όπως δήλωσε  θα επιδιώξει συνάντηση στο Υπουργείο Οικονομικών για την κατάθεση διαμαρτυρίας αλλά και των θέσεων σχετικά με την επιχειρούμενη ένταξη της εταιρείας στο Υπερ-ταμείο.

Τον περασμένο Μάιο  το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσολογγίου με  ομόφωνη απόφαση ζητούσε τα εξής:

  • «…Να μεταβιβασθούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στις Τοπικές κοινωνίες,  όλες οι Δημόσιες εκτάσεις που κατέχει σήμερα το Ελληνικό Δημόσιο και έχουν παραχωρηθεί προς εκμετάλλευση στην «Ελληνικές Αλυκές Α.Ε.».
  • Ούτε συζήτηση σχετικά με τη πώληση ποσοστού της υπάρχουσας μορφής της μετοχικής σύνθεσης της εταιρείας και της μεταβολής του ποσοστού των μετόχων που το επιθυμούν.
  • Η Αυτοδιοίκηση και ιδιαίτερα ο Δήμος Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου δεν θα δεχθεί καμία μεταβολή στο ποσοστό που κατέχει αλλά να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για διασφάλιση αυτού.
  • Να διασφαλισθεί η συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και πιο συγκεκριμένα η συμμετοχή του Δημάρχου Μεσολογγίου στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας, ως εκπροσώπου του Δήμου που βρίσκεται η μεγαλύτερη αλυκή, exofficio στο Διοικητικό Συμβούλιο της «Ελληνικές Αλυκές Α.Ε.», όπως ισχύει ως σήμερα.
  • Η διασφάλιση των θέσεων εργασίας και η μετατροπή των συμβάσεων των εργαζομένων σε θέσεις μονίμου προσωπικού»…

Νίκη Παπαδούλα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version