ertnews.gr

Μεσολόγγι : Δημιουργία Κέντρου Κοινότητας

15/09 09:44
Μεσολόγγι : Δημιουργία  Κέντρου Κοινότητας

« Όλες  οι  υπηρεσίες και  οι  κοινωνικές  δομές του Δήμου  πρέπει  να λειτουργούν αποδοτικά, έτσι ώστε να δίνεται η δυνατότητα καλύτερης και άμεσης εξυπηρέτησης στους συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν εντονότερα προβλήματα διαβίωσης»  δήλωσε ο Δήμαρχος Μεσολογγίου  Νίκος  Καραπάνος γι’ αυτό κατέθεσε προτάσεις προς την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για δημιουργία «Κέντρου Κοινότητας»  και την ενίσχυση της δομής του Κοινωνικού Παντοπωλείου.  Οι διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες επιβάλλουν την περαιτέρω υποστήριξή του, επισημαίνει, είτε με τη μορφή χρηματοδότησης, είτε με ενίσχυση μέσω του απαραίτητου προσωπικού για την εύρυθμη λειτουργία της δομής .

Το «Κέντρο Κοινότητας» στοχεύει στην ανάπτυξη ενός σημείου αναφοράς για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών με όλα τα κοινωνικά προγράμματα και τις υπηρεσίες που υλοποιούνται στο Δήμο και έχουν ως αντικείμενο την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Πεδία δράσης του «Κέντρου Κοινότητας» αποτελούν η ενημέρωση και υποστήριξη των πολιτών, η συνεργασία με υπηρεσίες και δομές καθώς επίσης η παροχή υπηρεσιών που αποσκοπούν στην βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και θα διασφαλίζουν την κοινωνική ένταξη των ωφελούμενων.

Σύνταξη: Νίκη  Παπαδούλα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version