ertnews.gr

Μεσολόγγι: Αναχωρεί η θαλαμηγός “Χριστίνα”

20/02 10:51
Μεσολόγγι: Αναχωρεί η  θαλαμηγός “Χριστίνα”

Ήταν μία ανθυποβρυχιακή φρεγάτα, ένα πολεμικό πλοίο κατασκευής του 1943. Μετά το δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο γλίτωσε την απόσυρση όταν ο Αριστοτέλης Ωνάσης το 1954 το ονόμασε “Χριστίνα Ο” και ξόδεψε 4 εκατομμύρια δολάρια για να δημιουργήσει ένα πολυτελές σκάφος .

Μεσολόγγι: Αναχωρεί η  θαλαμηγός “Χριστίνα” Έχει μήκος 99 μέτρα, πλάτος 11 και εκτόπισμα 2.250 τόνων. Διαθέτει ελικοδρόμιο, αθλητικό κέντρο, γυμναστήριο ,πισίνα, 18 καμπίνες και μία προεδρική σουίτα.

Το 1975 πέρασε στη Χριστίνα Ωνάση η οποία το δώρισε το κράτος, τότε άλλαξε όνομα και έγινε η “Αργώ” χωρίς όμως συντήρηση και αξιοποίηση.

23 χρόνια αργότερα φίλος της οικογένειας και εφοπλιστής  το αγόρασε και με 50 εκατομμύρια δολάρια το ανακαίνισε και επανέφερε το όνομά του. Το 1956 η γαμήλια δεξίωση του πρίγκιπα Ρενιέ του Μονακό με την Grace Kelly έγινε στο κατάστρωμα του πλοίου .

Η πισίνα μετατρέπεται σε πίστα χορού, ξεχωριστοί και ιδιαίτεροι χώροι είναι το σαλόνι της Μαρίας Κάλλας με το χειροποίητο πιάνο, η βιβλιοθήκη του Τσώρτσιλ, το μπαρ του Άρη , το σαλόνι της Τζάκι.

Μία πολυτέλεια που απόλαυσαν σημαντικές προσωπικότητες όπως η Μέριλιν Μονρόε, ο John Kennedy ,ο Frank Sinatra,η  Elizabeth Taylor ο Φαρούκ της Αιγύπτου και άλλοι .

Το πλοίο σήμερα μισθώνεται για κρουαζιέρες,

Η  θαλαμηγός “Χριστίνα Ο” αυτές τις ημέρες αφήνει το φιλόξενο λιμάνι της Ιερής Πόλης στο οποίο είχε καταπλεύσει τον περασμένο Οκτώβριο.

Nίκη Παπαδούλα 

Φωτό: ΕΡΤ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version