ertnews.gr

Καλάβρυτα: Ξεκίνησε το σχολείο για τους έξι μικρούς μαθητές από το Μπόσι

12/12 10:57
Καλάβρυτα: Ξεκίνησε το σχολείο για τους έξι μικρούς μαθητές από το Μπόσι
Ένας νόμος του «Καλλικράτη» (νόμος 3852/2010), έδωσε αυτή τη φορά την ευκαιρία, να συνεργαστούν με ουσιαστικό τρόπο, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και ο Δήμος Καλαβρύτων, για να ξεπεραστεί το πρόβλημα με την μεταφορά των έξι μικρών μαθητών από τον οικισμό Μπόσι, στο Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο Καλαβρύτων.

Μετά την επικύρωση από το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας της έγκρισης υπογραφής σύμβασης ”διαβαθμιδικής συνεργασίας” μεταξύ Περιφέρειας και Δήμου, τα παιδιά 2,5 μήνες μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, θα πάνε στο σχολείο!

Ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, υπέγραψε  για την παραχώρηση οχήματος της ΠΔΕ, ενώ ο δήμαρχος Καλαβρύτων Γιώργος Λαζουράς παραχωρεί το οδηγό, συμβασιούχο που υπέγραψε πρόσφατα με τα 8μηνα της Κοινωφελούς, προκειμένου άμεσα να ξεκινήσει το δρομολόγιο.

Το πρόβλημα με τη μεταφορά των μαθητών από το Μπόσι, αρχικά στους Πετσάκους και φέτος απευθείας στα Καλάβρυτα χρόνιζε, διότι κατά την διενέργεια των διαγωνισμών για τη μεταφορά μαθητών, κανείς επαγγελματίας μεταφορέας δεν κατέθετε προσφορά.

Το διπλό δρομολόγιο αν και προκηρύχθηκε και τον περασμένο Ιούνιο, μέσα από το δυναμικό σύστημα αγορών και τις δημοπρασίες για τη μεταφορά μαθητών, αποδείχθηκε άγονο.

Γνωρίζοντας το πρόβλημα από πέρυσι, η Περιφέρεια με απόφαση του Απόστολου Κατσιφάρα, παραχώρησε όχημα αλλά την περίοδο 2017-’18 δεν βρέθηκε διαθέσιμος οδηγός να παραμένει επί μόνιμη βάση στα Καλάβρυτα. Το πρόβλημα λύθηκε, καθώς προσελήφθη ιδιώτης οδηγός με το δικό του όχημα, μετά από πρωτοβουλία του Εκπολιτιστικού Συλλόγου των Πετσάκων.

Στην αρχή της φετινής χρονιάς Περιφέρεια και Δήμος,αντιμετώπισαν εκ νέου πρόβλημα… καθώς η νέα υπουργική απόφαση για τη μεταφορά μαθητών, δεν προέβλεπε την έσχατη λύση του ιδιώτη μεταφορέα.

Κι ενώ η ΚΥΑ τέθηκε σε εφαρμογή τον Σεπτέμβριο με την έναρξη των σχολείων, το θέμα της ανάθεσης του άγονου αυτού δρομολογίου εκ νέου σε ιδιώτη, δεν είχε ακόμη συζητηθεί.

Τελικά η πρόσληψη οδηγού από 1/11/2018 στον Δήμο Καλαβρύτων έδωσε τη λύση, με την παραχώρηση του οχήματος της ΠΔΕ. Έτσι, η από κοινού συνεργασία του Αντιδημάρχου και προέδρου των Σχολικών Επιτροπών κ. Νίκου Μαγκαφά με τους υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας και συγκεκριμένα τον διευθυντή κ. Νικόλαο Τσουλοδήμο, έδωσε τη λύση του προβλήματος και οι έξι μικροί μαθητές από τον οικισμό Μπόσι, ξεκίνησαν από χθές να πηγαίνουν στο σχολείο τους.
Καλάβρυτα: Ξεκίνησε το σχολείο για τους έξι μικρούς μαθητές από το Μπόσι
Δήμητρα Αναργύρου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version