Δυτική Αχαΐα : «Υγειονομική βόμβα»οι Ρομά – Δημοτική Αρχή και κάτοικοι ζητούν πιο αυστηρά μέτρα

Τη λήψη περαιτέρω – ειδικών με τις τοπικές συνθήκες -μέτρων, ζήτησε από την Πολιτεία ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Σπύρος Μυλωνάς , για τον κίνδυνο εξάπλωσης του κορωνοϊού, λόγω εμφανούς απειθαρχίας στην τήρηση των μέτρων απαγόρευσης της κυκλοφορίας αλλά και της πλημμελούς εφαρμογής κανόνων ατομικής υγιεινής από τους Τσιγγάνους και τους Ρομά Κάτω Αχαΐας, Σαγεΐκων και Πίσω συκιάς.

Η κατάσταση στην Κάτω Αχαΐα είναι έκρυθμη , με τους δημότες να διαπιστώνουν καθημερινά ότι τουλάχιστον ως προς το μέτρο του περιορισμού της κυκλοφορίας, οι Ρομά κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία των περιοίκων και της ευρύτερης περιοχής.

Ο κ. Μυλωνάς, ζητά από τον ίδιο τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά αλλά και από τον ΕΟΔΥ, να ληφθούν ειδικά μέτρα προφύλαξης της τοπικής κοινωνίας. Μεταξύ αυτών, θα ζητηθεί να απομονωθούν αυτά τα τρία σημεία, καθώς μέχρι σήμερα δεν φαίνεται να υπακούν στα μέτρα.

Δυτική Αχαΐα : «Υγειονομική βόμβα»οι Ρομά – Δημοτική Αρχή και κάτοικοι ζητούν πιο αυστηρά μέτραΤον κώδωνα του κινδύνου, κρούει όμως και η Συντονιστική Επιτροπή Κατοίκων και Φορέων του Ανατολικού διαμερίσματος του Δήμου Πατρέων. Με επιστολή τους στις τοπικές αρχές και τους Υπουργούς, Γεραπετρίτη, Κικίλια, Θεοδωρικάκο και Χρυσοχοϊδη, ζητούν τη λήψη «περιοριστικών μέτρων για τη μείωση εξάπλωσης του κορωνοϊού στον παράνομο καταυλισμό των Ρομά στο Ριγανόκαμπο Εγλυκάδος Πατρών».

Δήμητρα Αναργύρου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος