Δήμος Πατρέων: «Ο κορονοϊός λειτουργεί ως επιταχυντής μιας σειράς αρνητικών εξελίξεων για τα εργατικά – λαϊκά στρώματα»

«Η επιβίωση των επαγγελματιών, αυτοαπασχολούμενων, εργαζόμενων και μικρεμπόρων, βρίσκεται σε οριακό σημείο» τονίζει ο Κώστας Πελετίδης, ανακοινώνοντας πως στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο θα φέρει προς ψήφιση μια σειρά μέτρων ανακούφισής τους. Ήδη, οι υπηρεσίες του Δήμου επεξεργάζονται τα διαδικαστικά και ουσιαστικά ζητήματα που αφορούν στην εφαρμογή τους.

Συγκεκριμένα, προτείνεται:

Δήμος Πατρέων: «Ο κορονοϊός λειτουργεί ως επιταχυντής μιας σειράς αρνητικών εξελίξεων για τα εργατικά – λαϊκά στρώματα»

• Να γίνει δεκτή από την Κυβέρνηση η πρόταση για νομοθετική ρύθμιση, ώστε να είναι δυνατή η διαγραφή χρεών προς τους Δήμους, όλων όσων αποδεδειγμένα έχουν οικονομική αδυναμία, με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου.

• Να σταματήσει η διακοπή ρεύματος, όσων αδυνατούν αποδεδειγμένα να εξυπηρετήσουν τους λογαριασμούς των εταιρειών παροχής ηλεκτρικής ενέργειας.

 • Να απαγορευτούν οι απολύσεις, οι τροποποιήσεις συμβάσεων των εργαζομένων επί το δυσμενέστερο. Να επανέλθει το δώρο Πάσχα για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο Τομέα.

 • Πλήρης κάλυψη του κόστους μισθοδοσίας των εργαζομένων ΙΔΟΧ, με διάφορες συμβάσεις στο Δήμο και στα Νομικά του Πρόσωπα, καθ’ όλο το χρονικό διάστημα της αναγκαστικής παύσης λειτουργίας των δομών στις οποίες εργάζονται

• Είναι γνωστό ότι έχουν απαλλαγεί από την καταβολή τροφείων στους παιδικούς σταθμούς, όλοι όσοι έχουν εισόδημα έως 25.000 ευρώ. Για το διάστημα το οποίο έχει ανασταλεί η λειτουργία τους, δεν θα καταβάλλονται τροφεία και από όσους έχουν εισόδημα άνω των 25.000 Ευρώ.

• Οι σπουδαστές και οι μαθητές των πολιτιστικών δομών των Οργανισμών του Δήμου δεν θα καταβάλλουν τη συμβολική συμμετοχή τους για το διάστημα που έχει ανασταλεί η λειτουργία τους.

• Επίσης, απαλλάσσονται της καταβολής των μηνιαίων μισθωμάτων τα κυλικεία των σχολείων, όπως και το κυλικείο του Δημοτικού Κοιμητηρίου.

• Απαλλάσσονται της καταβολής μισθωμάτων για δημοτικούς χώρους, οι επιχειρήσεις των οποίων έχει ανασταλεί η λειτουργία.

• Απαλλαγή σε δημοτικά τέλη επιχειρήσεων στις οποίες έχει παραχωρηθεί κοινόχρηστος χώρος, καθώς επίσης και του ενιαίου ανταποδοτικού τέλους καθαριότητας και φωτισμού για το χρονικό διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί .

Δήμος Πατρέων: «Ο κορονοϊός λειτουργεί ως επιταχυντής μιας σειράς αρνητικών εξελίξεων για τα εργατικά – λαϊκά στρώματα»

Δήμητρα Αναργύρου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος