Διασωληνωμένος ο ασθενής που άναψε τσιγάρο μέσα στο θάλαμο του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Πάτρας (video)

Διασωληνωμένο με εγκαύματα τρίτου βαθμού βρίσκεται άτομο 51 ετών που νοσηλευόταν σε μονόκλινο δωμάτιο στην Ορθοπεδική Κλινική του νοσοκομείου στο Ρίο της Πάτρας. Ο 51χρονος είχε νοσηλευτεί προηγουμένως σε Ψυχιατρική κλινική και κινδύνεψε να καεί ζωντανός, όταν άναψε τσιγάρο μέσα στον θάλαμο νοσηλείας.

Ο 51χρονος ασθενής, γύρω στις 10:30 το πρωί της Τετάρτης 29 Μαρτίου, προσπάθησε να ανάψει τσιγάρο μέσα σε μονόκλινο δωμάτιο της Ορθοπεδικής όπου βρισκόταν με σηψαιμία στο αριστερό πόδι. Λόγω του ότι του χορηγείτο ρινικό οξυγόνο, προκλήθηκε ανάφλεξη με αποτέλεσμα να πάρει φωτιά η κουρτίνα του δωματίου και το ειδικό στρώμα στο οποίο ήταν ξαπλωμένος. Το δωμάτιο γέμισε με πυκνούς καπνούς και άμεσα παρενέβη φυσικοθεραπευτής που βρισκόταν εκεί, καθώς και συνοδός ασθενή, οι οποίοι με πυροσβεστήρα περιόρισαν την φωτιά και έδωσαν τις πρώτες βοήθειες στον 51χρονο.

Κλήθηκε η Πυροσβεστική, ενώ παραμένει άγνωστο πως ο άνθρωπος αυτός βρήκε και προσπάθησε να ανάψει τσιγάρο, με αποτέλεσμα να υποστεί εγκαύματα τρίτου βαθμού και να νοσηλεύεται πλέον διασωληνωμένος, εκτός κινδύνου, για προληπτικούς λόγους. Φέρει εγκαύματα στο πρόσωπο και το θώρακα.

Πλατικοί Χειρουργοί από το νοσοκομείο του Αγ. Ανδρέα έχουν αναλάβει την αποκατάσταση των τραυμάτων του 51χρονου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος