Αντίρριο: Με self test η μετακίνηση στην γραμμή Ρίου -Αντιρρίου

Συνεχίζονται οι έλεγχοι από τα στελέχη των Λιμεναρχείων Πατρών -Ρίου-Αντιρρίου και Ναυπάκτου κατά την επιβίβαση αλλά και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού ,των επιβατών στα πλοία.

Οι διαφοροποιήσεις προκύπτουν κυρίως από το χρόνο της διαδρομής. Στην πορθμειακή γραμμή Ρίου- Αντιρρίου ο επιβάτης οφείλει να επιδείξει πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης όπως χρονικά ορίζεται, ή self test του τελευταίου 24ώρου, το οποίο όμως δεν μπορεί να είναι χειρόγραφο και θα πρέπει να έχει επιβεβαιωθεί στην επίσημη ηλεκτρονική πλατφόρμα (gov.gr). Iσχύει το ίδιο και για τα παιδιά 12-17 ετών.

Στην γραμμή Χάνια-Τριζόνια που πραγματοποιούνται δρομολόγια λίγων λεπτών με λάντζες ημερόπλοια, ο έλεγχος γίνεται προ επιβίβασης και προβλέπει πιστοποίηση των εμβολιασμένων και όσων νόσησαν τουλάχιστον προ 30 ημερών .Για τους υπολοίπους και άνω των 12 ετών χρειάζεται επιβεβαιωμένο rapid test.Εξαιρούνται οι μόνιμοι κάτοικοι οι οποίοι είναι ήδη εμβολιασμένοι και το νησί θεωρείται covid free.

Ειδικές εξαιρέσεις αφορούν και τους εργαζόμενους που μετακινούνται από και προς την εργασία τους οι οποίοι καλύπτονται από τα τεστ που τους ορίζει η υπηρεσία τους.
Στην περίπτωση που ο επιβάτης δεν καλύπτει τα οριζόμενα ανά περίπτωση δεν του επιτρέπεται η επιβίβαση στο πλοίο.

Νίκη Παπαδούλα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος