Aγρίνιο: Πανευρωπαϊκό Θαλάσσιο Σκι στη Λίμνη Στράτου

Για πρώτη φορά η χώρα μας φιλοξενεί μαζί με τα Πρωταθλήματα Ανδρών και Γυναικών Θαλάσσιου Σκι και το Πρωτάθλημα για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες. Το Αγρίνιο και η Λίμνη Στράτου είναι από χθες στο επίκεντρο του Ευρωπαϊκού Αθλητισμού.

Στους αγώνες των δύο κορυφαίων Πανευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων Θαλασσίου Σκι ανδρών-γυναικών και ΑμεΑ , λαμβάνουν συνολικά μέρος 98 αθλητές από 19 χώρες.Χθες στην Πλατεία Δημοκρατίας πραγματοποιήθηκε  η Τελετή Έναρξης των αγώνων με την  παρέλαση των εθνικών ομάδων κατά μήκος της οδού Παπαστράτου και με τη συνοδεία της  Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Αγρινίου.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου  κήρυξε την έναρξη των Αγώνων και ευχήθηκε καλή επιτυχία στους αθλητές :«Καλώς ήρθατε στο Αγρίνιο, σε έναν Τόπο, που η Ιστορία και ο Πολιτισμός του, έχουν το γαλάζιο χρώμα των νερών του. Από σήμερα το πρωί, το Αγρίνιο, είναι η ευρωπαϊκή πρωτεύουσα του Θαλάσσιου Σκι. Τα βλέμματα της Ευρώπης είναι στραμμένα στην πόλη μας, σε ένα από τα ομορφότερα τοπόσημα της Δυτικής Ελλάδας, τη λίμνη Στράτου…

Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που φιλοξενούμε τη διοργάνωση και για έναν επιπλέον λόγο. Για πρώτη φορά η χώρα μας φιλοξενεί Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Θαλασσίου Σκι για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες… Στο Αγρίνιο διεκδικούμε και κερδίζουμε. Επενδύουμε στον αθλητισμό, επενδύουμε στα φυσικά μας πλεονεκτήματα, επενδύουμε στις δυνατές συνεργασίες….”

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Λάμπρος Δημητρογιάννης καλωσόρισε τους αθλητές:  “Όλοι γνωρίζουν ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα της θάλασσας. Επιπλέον όμως, η Αιτωλοακαρνανία, δηλαδή η περιοχή που φιλοξενεί αυτή τη μεγάλη αθλητική συνάντηση, είναι μια γη του νερού, γεμάτη λίμνες και ποτάμια που επί αιώνες προσφέρουν ζωή. Προσφέρουν όμως και πολύ μεγάλες δυνατότητες για τη διεξαγωγή αθλητικών διοργανώσεων υψηλού επιπέδου όπως το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Σκι….”

H Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής – Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσίου Σκι Χριστιάννα Μάμαλη ανέφερε : “Είναι μεγάλη τιμή και ευχαρίστηση για εμάς να διοργανώνουμε το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Θαλασσίου Σκι στο Αγρίνιο. Ήταν μια δύσκολη χρονιά που επηρέασε όλους. Η διοργάνωση του Πρωταθλήματος δεν θα ήταν δυνατή χωρίς την συνεισφορά του Περιφερειάρχη Ν. Φαρμάκη, του Δημάρχου Γιώργου Παπαναστασίου της Οργανωτικής επιτροπής και των χορηγών μας…”
Χορηγοί επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ 3 και η ΕΡΤ Πάτρας.
Νίκη Παπαδούλα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος