Αχαΐα: Επιστήμονες κάνουν την κρίση…ευκαιρία

Ο Ματθαίος Ξένος, πτυχιούχος στη  Διοίκηση  Επιχειρήσεων και η γυναίκα του Όλγα Λουΐζα, καθηγήτρια ξένων γλωσσών, «κρέμασαν» τα πτυχία τους στον τοίχο,  εγκατέλειψαν την Αθήνα  και επέστρεψαν στο χωριό!

Η κρίση ήταν μόνο η αφορμή!

Εδώ και τέσσερα χρόνια, δημιούργησαν μια πρότυπη κτηνοτροφική μονάδα  στην Ορεινή Ακράτα , η οποία δραστηριοποιείται , πάνω στη γενετική βελτίωση των ελληνικών φυλών  προβάτων γαλακτοπαραγωγής. Μια  βιώσιμη επιχείρηση, στην επαρχία,  χωρίς μεσάζοντες,  που  στοχεύει στην  εξέλιξη  του πρωτογενούς τομέα  εξάγοντας , μεταξύ άλλων , φέτα  με ονομασία προέλευσης. Παράλληλα ,η μονάδα τους παράγει υψηλής ποιότητας γενετικό κεφάλαιο ,  βοηθώντας έτσι και άλλους κτηνοτρόφους να  βελτιώσουν  τα κοπάδια τους και να αυξήσουν την παραγωγή γάλακτος.

Καθημερινά καθένας έχει αναλάβει ξεχωριστό ρόλο.

Άλλος ταΐζει τα πρόβατα και καθαρίζει το χώρο και άλλος έχει αναλάβει το άρμεγμα  και την προώθηση των προϊόντων στην Αγορά.

Η  Όλγα Λουΐζα , γέννημα θρέμμα Αθηναία  η οποία συνήθιζε να πίνει τον  καφέ της στην πλατεία  Κολωνακίου, όπως παραδέχεται , με τίποτα δεν θα άλλαζε την επιλογή που έκανε με τον άνδρα της: « …εδώ τα ξεχνάω όλα…» μας λέει.

Η ιδέα των νέων αυτών ανθρώπων για τη δημιουργία της κτηνοτροφικής μονάδας στην Αχαΐα, αρχικά,  προκάλεσε  έκπληξη στο περιβάλλον τους και στη συνέχεια ανησυχία!!

Τώρα τελευταία όλο και περισσότεροι τους ρωτούν   πώς κατάφεραν και έστησαν την επιχείρησή τους και αν είναι κερδοφόρα.

Η συνεχής επιστημονική μελέτη, η γενετική βελτίωση στο ζωικό κεφάλαιο και η διάθεση  προϊόντων  Π.Ο.Π. είναι τα όπλα των νέων αυτών κτηνοτρόφων που στιγμή δεν έχουν μετανιώσει για το εγχείρημά τους.

Σύνταξη: Αθανασία Σταμοπούλου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος