Παναγία Σουμελά: Η Παναγία των Ποντίων

Τόπος προσκυνήματος και συνάντησης των Ποντίων αλλά και των πιστών είναι και φέτος η Παναγία Σουμελά στην Καστανιά Ημαθίας.  Εκατοντάδες πιστοί έχουν ήδη κατασκηνώσει στους πρόποδες του Βερμίου, ενώ αναμένονται και εκατοντάδες άλλοι σήμερα Παρασκευή και αύριο ανήμερα της Παναγίας.

Στις 6 το απόγευμα θα τελεστεί Εσπερινός μετ΄ Αρχιερατικής συγχοροστασίας στην Ιερά Μονή της «Παναγίας Σουμελά», ενώ θα ακολουθήσει λιτάνευση της  Αγίας Εικόνας, ενώ στις 9 το βράδυ θα πραγματοποιηθούν καλλιτεχνικές εκδηλώσεις με τη συμμετοχή Ποντιακών σωματείων

Αύριο Σάββατο 15 Αυγούστου στις 7 το πρωί θα τελεστεί  Όρθρος  και Πανηγυρικό Αρχιερατικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος  του Σεβασμιότατου  Μητροπολίτου Βεροίας Ναούσης και Καμπανίας, κ. Παντελεήμονα, ενώ στις 10:30 θα γίνει επίσημη λιτάνευση της Αγίας Εικόνας και κατάθεση στεφάνων στην προτομή του   Αλέξανδρου Υψηλάντη. Θα ακολουθήσουν στις 12:30 το μεσημέρι καλλιτεχνικές εκδηλώσεις με τη συμμετοχή των Ποντιακών Σωματείων.

Επίσης για μια ακόμη χρονιά θα δοθεί υποτροφία από το Πανελλήνιο Ιερό Προσκύνημα «Παναγία Σουμελά» σε αριστούχους μαθητές του Γενικού Λυκείου Μακροχωρίου Ημαθίας στην μνήμη των παιδιών του Λυκείου που έχασαν άδικα τη ζωή τους, στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών στις 13 Απριλίου του 2003.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης (Φωτό: www.planetnews.gr)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος