Το Κέντρο Πρώτης Υποδοχής Φυλακίου επισκέφθηκε ο Γ. Μουζάλας

Σε διαρκή ετοιμότητα βρίσκεται το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, για τη διαχείριση της αναμενόμενης αύξησης των ροών μεταναστών και προσφύγων από την Τουρκία στην Ελλάδα, όπως δήλωσε από το Κέντρο Πρώτης Υποδοχής (ΚΕ. Π. Υ.) του Φυλακίου του δήμου Ορεστιάδας ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός, Γιάννης Μουζάλας.

Το Κέντρο Πρώτης Υποδοχής Φυλακίου επισκέφθηκε ο Γ. ΜουζάλαςΟ κ. Μουζάλας επισκέφθηκε εχθές το απόγευμα τόσο το ΚΕ. Π. Υ όσο και το Κέντρο Κράτησης του Φυλακίου ολοκληρώνοντας την περιοδεία που πραγματοποίησε σε εγκαταστάσεις υποδοχής και φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, που λειτουργούν σε Μακεδονία και Θράκη. «Το τελευταίο διάστημα υπάρχει μία ιδιαίτερη πίεση, υπάρχουν δυσκολίες, υπάρχει προσωπικό που εργάζεται με αυτοθυσία και κάτω από δύσκολες συνθήκες, νομίζω, όμως, ότι θα τα καταφέρουμε», σχολίασε σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο κ. Μουζάλας.
Αναφερόμενος στην αύξηση των ροών που αναμένεται να παρατηρηθεί κατά τους θερινούς μήνες, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής σημείωσε ότι η χώρα μας είναι πάντα ευάλωτη, επειδή δεν αποφασίζει αυτή για τις ροές. “Η άλλη πλευρά αποφασίζει”, σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μουζάλας. «Εμείς προετοιμαζόμαστε κάθε φορά, για να αντεπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις του έχουμε, τις νομικές και σε σχέση με το δίκαιο των ανθρώπινων δικαιωμάτων, το ευρωπαϊκό δίκαιο και το εθνικό δίκαιο. Γι’ αυτό τρέχουμε από camp σε camp, για να βλέπουμε τις ετοιμασίες μας, πώς είμαστε, τι κάνουμε. Μέχρι στιγμής τα καταφέρνουμε. Θυμίζω ότι τα καταφέραμε το 2015 με 850.000 ανθρώπους και πάντα θέλω να πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε”, πρόσθεσε ο ίδιος.
Το Κέντρο Πρώτης Υποδοχής Φυλακίου επισκέφθηκε ο Γ. ΜουζάλαςΓια το Κέντρο Πρώτης Υποδοχής του Φυλακίου εξέφρασε την άποψη ότι είναι μία δομή “κουρασμένη”, ωστόσο, όπως είπε, γίνονται προσπάθειες βελτίωσης. «Είναι διαρκής η προσπάθεια βελτίωσης στο σύνολο των δομών της χώρας. Πρέπει όμως να γίνει αντιληπτό ότι μία δομή, εάν τη βελτιώσεις για 200 άτομα και δεχθεί 250, θα θέλει πάλι βελτίωση…”, είπε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Συντάκτης: Χρυσούλα Σαμουρίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος