ertnews.gr

Γυναίκες: «Στερεότυπα & Μύθοι στον εργασιακό χώρο» από την Ομάδα ‘Αποδίδω’

30/11 14:22
Γυναίκες: «Στερεότυπα & Μύθοι στον εργασιακό χώρο» από την Ομάδα ‘Αποδίδω’

Στην ανάλυση και την κατάρριψη έξι φράσεων στερεότυπα που ακούμε αρκετά συχνά σχετικά με το ρόλο της γυναίκας στην εργασία θα προβούν όσοι συμμετέχουν στην διαδικτυακή εκδήλωση που διοργανώνει η Εθελοντική ομάδα Διδυμοτείχου «Αποδίδω»

Το θέμα της εκδήλωσης είναι « Γυναίκες: Στερεότυπα & Μύθοι στον εργασιακό χώρο» σε συνεργασία με την σελίδα @womenlyofficial.

Το womenlyofficial είναι μια ομάδα νέων κοριτσιών που αγαπούν την ενασχόληση με τα κοινωνικά ζητήματα και επιδιώκουν την ευαισθητοποίηση του κοινού για την κατάρριψη στερεοτύπων που περιβάλλουν διάφορες κοινωνικές ομάδες όπως είναι οι γυναίκες, η κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ+ κλπ. Σκοπός τους είναι να εντάξουν την σελίδα τους σε αυτές για τις οποίες το κοινό θα αισθάνεται την οικειότητα να εκφραστεί και να μοιραστεί εμπειρίες.

Η ΕΡΤ Ορεστιάδας φιλοξένησε το μέλος της Εθελοντικής Ομάδας «Αποδίδω» κ. Βάγια Ζυγογιάννη η οποία μας έδωσε ως παράδειγμα  μια από τις 6 φράσεις στερεότυπα που θα αναλυθούν όπως, ‘ οι γυναίκες είναι ευαίσθητες’  κάτι που περιορίζει την επαγγελματική τους εξέλιξη  τονίζοντας ότι «εμείς  δεν θα διδάξουμε κάτι αλλά θα βασισθούμε σε αποτελέσματα κοινωνικών ερευνών και μέσα από αυτά θα καταρρίψουμε φράσεις τις οποίες ενώ τις αμφισβητούμε τις αναπαράγουμε καθημερινά»

https://www.ertnews.gr/wp-content/uploads/2021/11/2021-Νοε-30-09-00-00-ΒΑΓΙΑ-ΖΗΓΟΓΙΑΝΝΗ_mntz.mp3?_=1

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 03 Δεκεμβρίου  και ώρα 21:00 στο  Instagram Live  @apodidw σε συνεργασία με την σελίδα @womenlyofficial.

Γυναίκες: «Στερεότυπα & Μύθοι στον εργασιακό χώρο» από την Ομάδα ‘Αποδίδω’

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version