ertnews.gr

Έβρος: Σε υψηλά ποσοστά η συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην 24ωρη απεργία

11/10 13:30
Έβρος: Σε υψηλά ποσοστά η συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην 24ωρη απεργία

Σε υψηλά ποσοστά κινήθηκε η συμμετοχή των εκπαιδευτικών στον Εβρο και στην 24ωρη απεργία που κήρυξαν οι Ομοσπονδίες τους, φτάνοντας το 78% στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και στο 40% στην Β΄ θμια εκπαίδευση.

«Αυτό δείχνει ότι στέλνουμε ένα ηχηρό μήνυμα στο υπουργείο Παιδείας. Επιτέλους να μας ακούσει, να προχωρήσουμε σε ένα διάλογο έχοντας ένα κοινό στόχο, την βελτίωση της εκπαίδευσης, την βελτίωση του σχολείου , την βελτίωση της μελλοντικής ζωής των παιδιών ,»σχολίασε σε δηλώσεις της η πρόεδρος Συλλόγου Α΄θμιας εκπαίδευσης Δήμου Αλεξανδρούπολης «Γ.Βιζηινός» Ζωή Κάλτσιου.

«Η συμμετοχή είναι πρωτόγνωρη ,»δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Α΄ΕΛΜΕ Εβρου Σάκης Καραγεωργίου και πρόσθεσε: «τα κατάφερε η υπουργός Παιδείας και ένωσε δασκάλους ,καθηγητές μαθητές ,φοιτητές ,πανεπιστημιακούς ,γονείς, όλοι μαζί ,όλοι απέναντι και αυτό γιατί το διακύβευα είναι μεγάλο, είναι η δημόσια Παιδεία, καμιά αξιολόγηση .Η λεγόμενη αυτοεξιολόγηση στοχεύει σε ένα πράγμα κατηγοριοποίηση σχολείων,καλά και κακά σχολεία,καλοί και κακοί εκπαιδευτικοί που θα χρεώνονται τα όποια προβλήματα της εκπαίδευσης διαχρονικά, άσχετα από το γεγονός ότι δεν υπάρχει χρηματοδότηση.»

Η Πρόεδρος της Ενωσης Γονέων Μαθητών του Δήμου Αλεξανδρούπολης κ. Εύα Βλυσίδου χαρακτήρισε αντιεκπαιδευτικά τα νομοσχέδια και τόνισε πως «το καινούργιο σχολείο της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, των χορηγών και των δωρεών για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων, με ΜΚΟ και εταιρείες να κατευθύνουν τα προγράμματα ,δεν καθρεπτίζει σε καμιά περίπτωση το δημόσιο δωρεάν σχολείο που δικαιούνται τα παιδιά μας και οι δάσκαλοι τους.»

Οι εκπαιδευτικοί, διεκδικούν μεταξύ άλλων, την κατάργηση όλου του νομοθετικού πλαισίου για τη λεγόμενη αξιολόγηση στα σχολεία και των εκπαιδευτικών (ν. 4823/2021, ν. 4692/2020, Υ.Α για εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version