ertnews.gr

Ελεύθερος με περιορισμούς ο αστυνομικός στην Αδριανούπολη

07/12 07:59
Ελεύθερος με περιορισμούς ο αστυνομικός στην Αδριανούπολη

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο αστυνομικός και η κοπέλα του από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές της Αδριανούπολης, οι οποίοι είχαν συλληφθεί σύμφωνα με ανακοίνωση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας στην Τουρκική μεθόριο.

Μοναδικός όρος που τέθηκε ήταν να παραμείνουν για 48ωρες στην Τουρκία προκειμένου να ολοκληρωθεί ο έλεγχος των κινητών τους τηλεφώνων. Πιο συγκεκριμένα ο αστυνομικός που υπηρετεί στο Α.Τ. Φερών- Έβρου δεν παρουσιάσθηκε στην προγραμματισμένη υπηρεσία που είχε χθες 6 του μηνός, οπότε μετά από σχετική αναζήτηση που έγινε διαπιστώθηκε ότι από την προηγούμενη μέρα και ενώ ήταν εκτός υπηρεσίας μετέβη οδικώς με την κοπέλα του στην Τουρκία για εκδρομή. Χθες το μεσημέρι συγγενικό του πρόσωπο και το Ελληνικό Προξενείο στην Αδριανούπολη ενημερώθηκαν από τις Τουρκικές Αρχές ότι ο αστυνομικός επιστρέφοντας στην Ελλάδα κοντά στην Ελληνοτουρκική μεθόριο εντοπίστηκε με την συνοδό του, στο ένα μέτρο κοντά σε απαγορευμένη περιοχή, με αποτέλεσμα να παραπεμφθούν στις δικαστικές αρχές της Αδριανούπολης.

Σύμφωνα με ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης της εκπροσώπου τύπου για τα περιφερειακά ΜΜΕ, κ. Έλενας Σώκου «Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η σύλληψη του Έλληνα Αστυνομικού- που ήταν εκτός υπηρεσίας- ενημερώθηκαν ο Πρωθυπουργός, η ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και το ΥΠΕΞ. Υπήρξε συντονισμένη δράση από την πλευρά της Κυβέρνησης. Στην περιοχή μετέβη με εντολή του Υπουργού, Τάκη Θεοδωρικάκου, ο Γενικός Επιθεωρητής Βορείου Ελλάδος Αντιστράτηγος, Κωνσταντίνος Σκούμας, προκειμένου να συντονιστούν καλύτερα οι ενέργειες από πλευράς της Ελληνικής Αστυνομίας. Παράλληλα, υπήρξε διαρκής συνεργασία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εξωτερικών και την Ελληνική προξενική αρχή στην Αδριανούπολη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version