Αλεξανδρούπολη: Yπεγράφη η σύμβαση για το έργο επέκτασης δικτύου διανομής φυσικού αερίου

Υπεγράφη μεταξύ της ΔΕΔΑ και της ΑΒΑΞ Α.Ε. η σύμβαση για το έργο επέκτασης δικτύου διανομής φυσικού αερίου στις πόλεις της Αλεξανδρούπολης και της Κομοτηνής της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Το έργο ξεκινά άμεσα και ολοκληρώνεται το 2023, φέρνοντας φθηνή και καθαρή ενέργεια σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Παράλληλα με τις εργασίες κατασκευής του δικτύου διανομής φυσικού αερίου, θα πραγματοποιούνται συνδέσεις καταναλωτών.

Το έργο στις πόλεις της Αλεξανδρούπολης και της Κομοτηνής είναι προϋπολογισμού 16,3 εκατομμυρίων ευρώ (πλέον Φ.Π.Α.) και χρηματοδοτείται από ίδια κεφάλαια, δανειακά κεφάλαια, καθώς και από το ΕΣΠΑ 2014-2020 μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Τη σύμβαση υπέγραψαν ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΔΑ, Μάριος Τσάκας, και ο διευθύνων σύμβουλος της ΑΒΑΞ, Κωνσταντίνος Μιτζάλης. “Με μεγάλη χαρά υπογράψαμε τη σύμβαση για το έργο που θα φέρει το φυσικό αέριο στους κατοίκους της Αλεξανδρούπολης και της Κομοτηνής. Είναι μια ιστορική ημέρα για εμάς, καθώς μετά από 18 μήνες σκληρής δουλειάς βλέπουμε ότι οι κόποι μας ανταμείβονται. Το Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2021- 2025 της ΔΕΔΑ, το μεγαλύτερο project επέκτασης δικτύων διανομής φυσικού αερίου στην Ευρώπη, παίρνει σάρκα και οστά, σηματοδοτώντας μια νέα εποχή ανάπτυξης και ευημερίας προς όφελος όλων», σχολίασε σε δηλώσεις του ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΔΑ, Μάριος Τσάκας, και τόνισε πως «πρόκειται για ένα έργο με τεράστια ουσιαστική αξία το οποίο θα θωρακίσει ενεργειακά τις ακριτικές αυτές περιοχές με υποδομές που θα παρέχουν ασφαλή, οικονομική και φιλική προς το περιβάλλον ενέργεια σε νοικοκυριά, επαγγελματίες, βιομηχανίες, νοσοκομεία και σχολεία».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος