ertnews.gr

Aλεξανδρούπολη: Σ. Ζαντανίδης αύξηση επιβατών καταγράφηκε τον Οκτώβριο στο «Δημόκριτος»

21/10 10:36
Aλεξανδρούπολη: Σ. Ζαντανίδης αύξηση επιβατών καταγράφηκε τον Οκτώβριο στο «Δημόκριτος»

Αυξημένη τον μήνα Οκτώβριο περίπου κατά 40% σε αριθμό επιβατών σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2020 ήταν η κίνηση στο αεροδρόμιο Δημόκριτος της Αλεξανδρούπολης, ενώ στα ίδια επίπεδα παρέμεινε ο αριθμός πτήσεων σύμφωνα με την αποτίμηση που έκανε ο αερολιμενάρχης Στέλιος Ζαντανίδης με αφορμή την χθεσινή παγκόσμια ημέρα εορτασμού εναέριας κυκλοφορίας.

«Έχουμε μια αύξηση περίπου 40% τον μήνα Οκτώβριο στην επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, ενώ ίδιος παρέμεινε ο αριθμός των πτήσεων .Αυτό όμως φαίνεται να αλλάζει από τον επόμενο μήνα καθώς ο προγραμματισμός είναι για πέντε πτήσεις καθημερινά για την Αθήνα ενώ την Πέμπτη και το Σάββατο θα πραγματοποιείται και μια πτήση προς Σητεία,» σχολίασε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο κ.Ζαντανίδης.

Αναφερόμενος γενικότερα στην φετινή τουριστική χρονιά ο κ.Ζαντανίδης είπε : «Ήταν ανέλπιστα καλή η φετινή χρονιά για την χώρα μας. Δεν περιμέναμε μεγάλη άνοδο λόγω της πανδημίας και των προβλέψεων που έκαναν οι διεθνείς οίκοι των τουριστικών πρακτόρων και των αεροπορικών εταιρειών ,αλλά ειδικά για την χώρα μας έχουμε μια ανάκαμψη που είναι εντυπωσιακή και φτάνουμε σε ποσοστά περίπου 70% της χρονιάς κορωνίδας για τον αεροπορικό τουρισμό στη χώρα του 2019».

Όσο αφορά την πτήση από το «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης προς το Ηράκλειο που πραγματοποιήθηκε για πρώτη χρονιά φέτος από τις 28 Ιουλίου έως 28 Αυγούστου, ο κ.Ζαντανίδης είπε πως αποδείχθηκε βιώσιμη και πρόσθεσε πως ήδη έχουν κατατεθεί προτάσεις προς τις αεροπορικές εταιρείες προκειμένου να αποφασίσουν εκ νέου για την σύνδεση αυτή.
«Οι αποφάσεις για την σύνδεση αυτή είναι πλέον στα χέρια των εταιρειών» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Ζαντανίδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version