Αλεξανδρούπολη: Μαθητές φωτογράφισαν και εκθέτουν τη χλωρίδα και την πανίδα της Δαδιάς

Η Δαδιά μετα την πυρκαγιά του περασμένου καλοκαιριού ήταν το ερέθισμα για την δημιουργία μια έκθεσης φωτογραφίας στην οποία πρωταγωνιστές είναι μαθητές που με την δύναμη της εικόνας προσπαθούν να ευαισθητοποιήσουν την κοινή γνώμη γύρω από την προστασία της φύσης.

Η έκθεση με την επωνυμία  «Μαθητές φωτογραφίζουν τον Έβρο» είναι σε εξέλιξη στο εκθεσιακό κέντρο του Νομαρχείου Αλεξανδρούπολης.

Αλεξανδρούπολη: Μαθητές φωτογράφισαν και εκθέτουν τη χλωρίδα και την πανίδα της Δαδιάς

Πραγματοποιείται μέσα από το Πρόγραμμα Νέων της Canon  για πρώτη φορά στην Ελλάδα με στόχο όπως δηλώνει στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο πρόεδρος του Κέντρου Δημιουργικής φωτογραφίας Θράκης, Δημοσθένης Καραγεωργίου «να ενημερωθεί ο κόσμος για την δύναμη της φωτογραφίας και πως, αυτή η καταστροφή στη χλωρίδα και την πανίδα του  τόπου, μέσα από τις εικόνες των παιδιών μπορεί να δημιουργήσει το ερέθισμα ώστε να  συντηρήσουμε, να επανακινήσουμε το θείο δώρο του Δάσους της Δαδιάς».

Τριάντα μαθητές από το Γυμνάσιο Σουφλίου το διάστημα 28 Νοεμβρίου μέχρι 19 Δεκεμβρίου είχαν την ευκαιρία να μάθουν πώς να φωτογραφίζουν, πως  μπορούν να μοιραστούν ιστορίες βιωσιμότητας που έχουν για αυτούς ιδιαίτερη σημασία σε ένα θεωρητικό μάθημα από τον φωτογράφο της εταιρείας και στη συνέχεια  να κάνουν πράξη αυτά που έμαθαν μέσω της φωτογράφισης της άγριας φύσης.

Η δράση έγινε , σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Δάσους Δαδιάς, την Wildlife Explorers και τον φωτογράφο άγριας ζωής και Canon Photographer Χρήστο Βλάχο.

Το αποτέλεσμα όπως δηλώνει ο κ. Καραγεωργίου είναι εντυπωσιακό και πως για την ηλικία τους τα παιδιά έχουν παράξει ένα αποτέλεσμα που δεν έχει να ζηλέψει από επαγγελματίες του είδους. Είναι εντυπωσιακή η καθαρή ματιά των εικόνων που απαθανάτισαν τα παιδιά για την χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής μετα την καταστροφική πυρκαγιά. Τα παιδιά στάθηκαν καθαρά απέναντι στη φύση και το αποτύπωσαν στις φωτογραφίες που εκτίθενται στο χώρο του Νομαρχείου Αλεξανδρούπολης.

Στα επόμενα βήματα του Κέντρου είναι η διοργάνωση ανάλογων εργαστήριων για παιδιά καθώς και η εκτύπωση ενός άλμπουμ με τα έργα που περιλαμβάνει η συγκεκριμένη έκθεση.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 4 Φεβρουάριου (18:00-21:30) και διοργανώνετε από την Canon Hellas, σε συνεργασία με το Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας Θράκης, τον Οργανισμό Φυσικού Περιβάλλοντος & Κλιματικής Αλλαγής (O.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.),  υπό την αιγίδα της  Περιφερειακής Ενότητας Έβρου.

Αλεξανδρούπολη: Μαθητές φωτογράφισαν και εκθέτουν τη χλωρίδα και την πανίδα της Δαδιάς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος