Ορεστιάδα: Οδηγούνται σήμερα Τρίτη στον Εισαγγελέα πέντε συνοριοφύλακες του Διδυμότειχου (video)

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, με τα αδικήματα της δωροληψίας υπαλλήλου, κατάχρησης εξουσίας, παράβασης καθήκοντος και παράβασης του κώδικα μετανάστευσης και κοινωνικής ένταξης 5 αστυνομικοί που υπηρετούσαν στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου με έδρα το Ισαάκιο θα οδηγηθούν σήμερα Τρίτη  στην αρμόδια Εισαγγελική  Αρχή.

Οι αστυνομικοί συνελήφθησαν χθες το πρωί από άνδρες της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης.

Όπως προέκυψε από τη μέχρι στιγμής έρευνα, οι αστυνομικοί τουλάχιστον από τον Οκτώβριο του 2022 έρχονταν σε επαφή με κυκλώματα που δρουν σε γειτονική χώρα, φέρονται να προέβαιναν σε πράξεις ή παραλείψεις που αποσκοπούσαν στη διευκόλυνση εισόδου στη χώρα μας πολιτών τρίτων χωρών.

Από τη συνδυαστική ανάλυση του υλικού που συγκεντρώθηκε, προέκυψε ότι οι 5 αστυνομικοί διευκόλυναν σε 12 τουλάχιστον περιπτώσεις την παράνομη είσοδο στο ελληνικό έδαφος αγνώστου αριθμού πολιτών τρίτων χωρών, ενώ διακριβώθηκε και η δράση 4 ακόμη αλλοδαπών που διαμένουν εκτός της ελληνικής επικράτειας

Από το άκουσμα της είδησης επικρατεί παγωμάρα στους κόλπους των Συνοριακών Φυλάκων, ενώ από  τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

26.550 ευρώ,

59 κινητά τηλέφωνα,

12 power banks,

2.120 δολάρια Αμερικής,

850 λίρες Τουρκίας,

23 λίρες Αγγλίας,

77 Lei Ρουμανίας,

πλήθος χαρτονομισμάτων από χώρες της Ασίας και τραπεζική κάρτα.

Οι ανωτέρω Αστυνομικοί προέρχονται από τις πρώτες σειρές πρόσληψης Συνοριακών Φυλάκων με μεγάλη εμπειρία στον τρόπο λειτουργίας των κυκλωμάτων διακίνησης.

Πώς λειτουργούσε η ομάδα των συνοριοφυλάκων

Φως στον τρόπο με τον οποίο λειτουργούσε η ομάδα των πέντε συνοριοφυλάκων, που συνελήφθησαν στον Έβρο για διευκόλυνση των κυκλωμάτων διακίνησης παράνομων μεταναστών έριξε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων, Παναγιώτης Χαρέλας.

Μιλώντας στην ΕΡΤ είπε ότι ο ανθυπαστυνόμος και οι τέσσερις αρχιφύλακες «είναι παλιοί συνάδελφοι που έχουν 23 χρόνια εμπειρίας καθώς είχαν προσληφθεί από το 2000».

«Οι συγκεκριμένοι δούλευαν ως ομάδα κατά των κυκλωμάτων διακίνησης, όλα αυτά τα χρόνια είχαν επαφές με τα κυκλώματα των διακινητών προκειμένου να αποτρέψουν τη δράση τους κοντά στη συνοριακή γραμμή στο Διδυμότειχο όπου ήταν η περιοχή της αρμοδιότητας τους» συνέχισε ο κ. Χαρέλας.

Ρεπορτάζ: Μαρία Μανάκα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος