Θ. Νικηταράς: Δεν παραχωρείται στην ΚΟΙΝΣΕΠ Η η ΑΙΓΛΗ – Σε διαγωνισμό το ακίνητο

“Ο δήμος της Κω δεν προτίθεται να παρατείνει την παραχώρηση του ακινήτου της Αίγλης στην ΚΟΙΝΣΕΠ-ΕΥΦΡΑΙΝΕΙΝ μετά τη λήξη της σύμβασης και θα προχωρήσει σε διαγωνισμό”, δήλωσε ο δήμαρχος Κω, Θεοδόσης Νικηταράς, στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου απαντώντας σε ερώτημα σχετικό με την αποστολή εξώδικου προς την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση προκειμένου να παραδώσει το κτίριο σε τρείς μέρες στον δήμο.

Χαρακτήρισε την απόφαση καθαρά πολιτική, χωρίς να αποστασιοποιείται, όπως τόνισε, από την αρχική του τοποθέτηση “υπέρ των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων, όπου το 2012-2013 τις υποστήριξε με θέρμη, παρά τις διώξεις που υπέστη στη συνέχεια από την προηγούμενη  δημοτική αρχή και ο ίδιος και 20 συνάδελφοι του, σε βάρος μάλιστα και των οικονομικών τους συμφερόντων”.

Ο κ. Νικηταράς υπογράμμισε ότι έπραξε το αυτονόητο ως θεματοφύλακας του δημοσίου και δημοτικού συμφέροντος και δικαιούται μετά τη λήξη του συμβολαίου που υπέγραψαν πριν από δέκα χρόνια η ΚΟΙΝΣΕΠ με την δημοτική αρχή Κ. Καΐσερλη, να κινήσει τη διαγωνιστική διαδικασία για εξασφάλιση εισοδήματος από το συγκεκριμένο ακίνητο που βρίσκεται στο κεντρικό σημείο της Πλατείας Ελευθερίας της Κω.

Δεν απάντησε ωστόσο ο δήμαρχος στο ερώτημα γιατί δεν παρατείνει τη παραχώρηση του κτιρίου στην ΚΟΙΝΣΕΠ η οποία προσλαμβάνει γυναίκες, άνω των 50 ετών προερχόμενες από ευάλωτες οικονομικά και κοινωνικά ομάδες, μονογονεϊκές οικογένειες και πολύτεκνες, ενώ συμβάλλει καθοριστικά στην ανάδειξη τοπικών προϊόντων και επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Ν. Αιγαίου ο δήμαρχος Κω κάλεσε σε συνάντηση μεσημέρι Τρίτης 7 Ιουνίου την πρόεδρο της Κοινωνικής Συλλογικής και Κοινωνικής Ωφέλειας – Παραδοσιακό Καφενείο ΑΙΓΛΗ, που αποτελείται από γυναίκες, προκειμένου να συζητήσουν τις προτάσεις και τους όρους λειτουργίας σε ενδεχόμενη παράταση της σύμβασης.

φωτο αρχείου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος