Στην «πορτοκαλί» κατηγορία κατέταξε τη Ρόδο και την Κω η Ολλανδία – Θ. Νικηταράς: Αναίτια η απόφαση

Στην «πορτοκαλί» κατηγορία κατέταξε τη Ρόδο και την Κω η Ολλανδία. Η αρνητική αυτή εξέλιξη οφείλεται, σύμφωνα με την ολλανδική κυβέρνηση, στην αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων.

Ήδη μεγάλοι ολλανδικοί tour operators ανακοίνωσαν την αναστολή προγραμμάτων τους. Η απόφαση της Ολλανδίας επηρεάζει κυρίως την Κω, που δέχεται ετησίως περί τους 120.000 Ολλανδούς.

Στη Ρόδο οι Ολλανδοί τουρίστες ανέρχονται ετησίως σε 60 με 70 χιλιάδες. Στα κρούσματα της Καλύμνου αποδίδουν την απόφαση της Ολλανδίας οι τουριστικοί φορείς των δύο νησιών.

Στην «πορτοκαλί» κατηγορία κατέταξε τη Ρόδο και την Κω η Ολλανδία – Θ. Νικηταράς: Αναίτια η απόφασηΑναίτια χαρακτηρίζει την απόφαση της ολλανδικής κυβέρνησης, να κατατάξει την Κω και τη Ρόδο στην «πορτοκαλί» κατηγορία, ο δήμαρχος Κω, Θεοδόσης Νικηταράς.

Με επιστολή του προς την Πρέσβειρα της Ολλανδίας στην Ελλάδα, εκφράζει τον εντονότατο προβληματισμό του και ζητά να διαβιβαστεί στην Ολλανδική κυβέρνηση τόσο η αγωνία της τοπικής κοινωνίας όσο και η παράθεση των σωστών επιδημιολογικών δεδομένων.

Στην επιστολή του ο δήμαρχος Κω, αναφέρει τα εξής:

«Ως Δήμαρχος της Κω σας μεταφέρω τον εντονότατο προβληματισμό μου καθώς και τη δυσαρέσκεια των συμπατριωτών μου για την απόφαση της Ολλανδικής κυβέρνησης να τοποθετήσει το νησί μας, εντελώς αναίτια, στην πορτοκαλί λίστα των ταξιδιωτικών προορισμών. Αυτή η απόφαση αδικεί τη μεγάλη προσπάθεια ενός σημαντικού τουριστικού προορισμού, όπως είναι η Κως, να παραμείνει δημοφιλής στους Ολλανδούς φίλους του. Ο εντατικός εμβολιασμός του πληθυσμού στο νησί μας, σε συνδυασμό με τα μέτρα προστασίας που εφαρμόζουν επιχειρήσεις και εργαζόμενοι, επιβεβαιώνουν την αποτελεσματικότητά τους από την συνεχή μείωση κρουσμάτων, έως ελαχιστοποίηση, τις τελευταίες εβδομάδες. Για αυτούς τους λόγους μας λυπεί βαθύτατα αυτή η απόφαση. Από εσάς ζητούμε να διαβιβάσετε στην Ολλανδική κυβέρνηση την αγωνία της τοπικής κοινωνίας, την παράθεση των σωστών δεδομένων, ούτως ώστε να μη δημιουργούνται εσφαλμένες εντυπώσεις, με την προτροπή να επαναφέρει την Κω στη θέση που της αξίζει, σύμφωνα με όλα τα δεδομένα, διευκολύνοντας τα ταξίδια των Ολλανδών πολιτών στο νησί μας. Η Κως, τόπος φιλόξενος από δεκαετίες, περιμένει να ανταποδώσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την εκ νέου θετική επιλογή της Χώρας σας».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος