Στη Βουλή φέρνει το ΚΚΕ το θέμα με τα σκουπίδια της Ρόδου

Στη Βουλή, με ερώτηση τριών βουλευτών του ΚΚΕ, έρχεται το θέμα με τα σκουπίδια της Ρόδου που απασχολεί το νησί τις τελευταίες εβδομάδες.
Με ερώτηση τους οι βουλευτές του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα, Διαμάντω Μανωλάκου και Μανώλης Συντυχάκης στους υπουργούς Εσωτερικών και Περιβάλλοντος & Ενέργειας ζητούν άμεσα μέτρα στήριξης στο Δήμο Ρόδου με μόνιμο προσωπικό και εξοπλισμό για την ασφαλή λειτουργία της καθαριότητας.

Στην ερώτηση τους αναφέρουν, μεταξύ άλλων τα εξής: «Η κατάσταση με τα σκουπίδια στο νησί το τελευταίο διάστημα έχει γίνει αφόρητη και οξύνεται διαρκώς λόγω των χιλιάδων επισκεπτών στο νησί. Γι’ αυτό επιβάλλεται να παρθούν άμεσα μέτρα“.
Οι βουλευτές του ΚΚΕ καταλήγουν:
Ερωτώνται οι κ. Υπουργοί, τι μέτρα θα πάρει άμεσα η κυβέρνηση ώστε:
• Να πάψουν οι ιδιωτικές εταιρίες να λυμαίνονται την υπηρεσία καθαριότητας στο Νησί με καταστροφικά ήδη τα αποτελέσματα και να στελεχωθεί επιτέλους άμεσα και με όλο το αναγκαίο και μόνιμο προσωπικό ώστε να λειτουργήσει με ευθύνη και ως υπηρεσία του Δήμου με όρους δημόσιας υγιεινής και ασφάλειας για τους κατοίκους και τους χιλιάδες επισκέπτες του νησιού
• Να λειτουργήσει το ΚΔΑΥ Ρόδου και ώστε να επαναλειτουργήσει επιτέλους η ανακύκλωση που έχει σταματήσει με αποτέλεσμα κατά δεκάδες τόνους τα ανακυκλώσιμα υλικά να καταλήγουν στο ΧΥΤΑ, που ήδη από ότι φαίνεται λειτουργεί στα όρια του .
• Να διασφαλιστεί η ασφαλή λειτουργία του ΧΥΤΑ καθώς και η προστασία των εργαζομένων σε αυτόν και στο σύνολο της καθαριότητας του Δήμου Ρόδου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος