Σοβαρές καταγγελίες για τη λειτουργία της ΔΕΥΑ Ρόδου

Σε σοβαρές καταγγελίες για τη λειτουργία της διοίκησης της ΔΕΥΑΡ προέβησαν σήμερα σε συνέντευξη τύπου, οι εκπρόσωποι της μείζονος μειοψηφίας στο διοικητικό συμβούλιο της δημοτικής εταιρείας, Αγαπητός Πάλλας και Δημήτρης Ζανεττούλης,

Με αφορμή την απόφαση του προέδρου, Γιάννη Καμπούρη, να συγκαλέσει το Δ.Σ. για να εγκρίνει 24 θέματα ημερήσιας διάταξης με τη διαδικασία της περιφοράς μέσω e mail επικαλούμενος την πανδημία, οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι τόνισαν ότι τα τελευταία 2 χρόνια ακριβώς λόγω της πανδημίας το Δ.Σ. συνεδρίαζε διαδικτυακά, οπότε δινόταν η ευκαιρία στα μέλη να συζητούν όλα τα θέματα που αφορούν την Επιχείρηση και κατήγγειλαν ότι ο νέος πρόεδρος ακολουθεί μεθόδους που θυμίζουν «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» φοβούμενος τον διάλογο και την κριτική άποψη.
Σοβαρές καταγγελίες για τη λειτουργία της ΔΕΥΑ ΡόδουΑπό κει και πέρα τόνισαν ότι στην συγκεκριμένη δια περιφοράς συνεδρίαση υπήρχε το θέμα της αλλαγής της εταιρείας που υποστηρίζει το πληροφοριακό σύστημα της ΔΕΥΑΡ, το οποίο είχε απορρίψει το Δ.Σ. σε προηγούμενη διαδικτυακή συνεδρίαση του, με τις ψήφους μελών της πλειοψηφίας.
«Είχαμε συγκροτήσει μια 6μελή επιτροπή που θα εξέταζε την πρόταση, θα γνωμοδοτούσαν οι διευθυντές και θα καλούνταν οι εκπρόσωποι των 2 εταιρειών για να παρουσιάσουν τα προγράμματα τους. Η επιτροπή δεν συνεδρίασε, δεν υπάρχει πρακτικό», είπε ο Δημ. Ζανεττούλης και προχώρησε σε μια ενδιαφέρουσα αποκάλυψη, σύμφωνα με την οποία άνθρωποι της εταιρείας που προωθεί ο νέος πρόεδρος επιχείρησαν με usb stick να αντιγράψουν αρχεία από τον κεντρικό server της ΔΕΥΑΡ. «Κατάφεραν να αντιγράψουν το 30% των αρχείων, πριν καν πάρουν τη δουλειά. Η εταιρεία που διαχειρίζεται το σύστημα, το εντόπισε και άλλαξε τους κωδικούς», είπε.
Επίσης κατήγγειλε ότι οι διαδικτυακές συναλλαγές της ΔΕΥΑΡ θα γίνονται από 2 και όχι από 3 υπαλλήλους χωρίς την υπογραφή της γενικής διευθύντριας. «Ο νόμος είναι ξεκάθαρος ότι οι χειριστές πρέπει να είναι 3 με τελευταίο διατάκτη τον γενικό διευθυντή. Ο νέος πρόεδρος με έγγραφο του ενημέρωσε την κ. Μάρθα Παπαμανώλη, ότι δεν θα πάρει κωδικούς, γιατί σε 3 μήνες θα την αντικαταστήσει. Αυτό που γίνεται είναι πολιτική δίωξη», τόνισε ο ίδιος.
Οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι κάλεσαν τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΡ να συγκαλεί στο εξής το Δ.Σ. διαδικτυακά, όπως γινόταν όλο τον προηγούμενο καιρό. «Μέσα σε 2 λεπτά ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση για 24 σημαντικά θέματα. Παραβιάζεται κάθε δημοκρατικό δικαίωμα διαλόγου και υποβαθμίζεται ο πολιτικός ρόλος του συμβουλίου», κατέληξαν.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος