Σε “βαθύ κόκκινο” και η Ρόδος – Νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Στο “βαθύ κόκκινο” εισέρχεται απο αύριο και η Ρόδος σύμφωνα με τα νέα μέτρα που θα εφαρμοστούν στην Ελλάδα για την αποτροπή της εξάπλωσης του κοροναϊού όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως σ΄αυτή την κατάσταση θα βρίσκεται και η περιοχή μας α από αύριο στις 06.00 το πρωί κι ως την Τρίτη 16 Μαρτίου. Στο διάστημα αυτό:

Για τον κωδικό 2 στα sms που αφορά σε αγορές (και το 3 στο σκέλος των τραπεζών), θα προβλέπεται μια χιλιομετρική απόσταση έως 2 χιλιόμετρα από το σπίτι ή εντός των ορίων του οικείου δήμου.

Για τον κωδικό 6 στα sms – που αφορά σε σωματική άσκηση και βόλτα κατοικίδιου- θα γίνεται χωρίς τη χρήση οχήματος, άρα πεζή ή με ποδήλατο σε απόσταση κοντινή από στην οικία.

Για τον κωδικό 4 στα sms, που αφορά σε βοήθεια προς άνθρωπο σε ανάγκη, τα αστυνομικά όργανα εντέλλονται να ζητάνε περαιτέρω διευκρινίσεις κατά τον έλεγχο.

Νωρίτερα ανακοινώθηκε πως τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της Covid-19 στην Π.Ε. Ρόδου ανέρχονται σε 13, στην Π.Ε. Καλύμνου 9 και στην Π.Ε. Κω 5.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος