Ρόδος: Θλίψη για την απώλεια του Μανώλη Ζηδιανάκη

Θλίψη σκόρπισε στη Ρόδο η είδηση του θανάτου του Μανώλη Ζηδιανάκη, ενός ανθρώπου με τεράστια προσφορά στο αναπηρικό κίνημα της περιοχής.
Ο Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία Επαρχίας Ρόδου σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Ο Μανώλης Ζηδιανάκης ηγήθηκε της ίδρυσης του Δωδεκανησιακού Συλλόγου Α.Με.Α. υπήρξε επί τριάντα συναπτά έτη πρόεδρος του Συλλόγου μας, από το 1989 μέχρι πριν δύο χρόνια, υπήρξε ιδρυτής και πρωτεργάτης του. Συνέβαλε τα μέγιστα στην ανάπτυξη και ενδυνάμωση του Συλλόγου μας.
Ο Μανώλης Ζηδιανάκης, υπήρξε ιστορικό στέλεχος του αναπηρικού κινήματος, μέλος του Γ.Σ της ΕΣΑμεΑ από την ίδρυσή της, και πρόεδρος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ Ν. Αιγαίου.
Κατά τη διάρκεια της πολύχρονης θητείας του, προσέφερε πάρα πολλά στο αναπηρικό κίνημα , ειδικά στον τόπο του, έδωσε πολλούς αγώνες για την προσβασιμότητα, για κοινωνική δικαιοσύνη, για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία του τόπου του αλλά και σε για τη χώρα. Το κενό που αφήνει η απώλεια του, είναι δυσαναπλήρωτο
Συλλυπούμαστε τους οικείους, τους συγγενείς και φίλους του».

Η ΕΣΑμεΑ θρηνεί την απώλεια του Μανώλη Ζηδιανάκη:

«Με βαθιά θλίψη η ΕΣΑμεΑ ενημερώνει ότι ο Μανώλης Ζηδιανάκης, μέλος του ΓΣ της ΕΣΑμεΑ έχασε τη μάχη με τον καρκίνο, σήμερα 14 Αυγούστου στη Ρόδο.
Ο Μανώλης Ζηδιανάκης υπήρξε στυλοβάτης και πρωτεργάτης της συγκρότησης του αναπηρικού κινήματος στη νησιωτική Ελλάδα από το 1989, όταν ηγήθηκε της ίδρυσης του Δωδεκανησιακού Συλλόγου ΑμεΑ στη Ρόδο. Ο Μανώλης Ζηδιανάκης, ιστορικό στέλεχος του αναπηρικού κινήματος, υπήρξε μέλος του ΓΣ της ΕΣΑμεΑ από την ίδρυσή της, πρόεδρος του Δωδεκανησιακού Συλλόγου ΑμεΑ μέχρι πριν δυο χρόνια, πρόεδρος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ Ν. Αιγαίου.
Το κενό που αφήνει ο Μανώλης Ζηδιανάκης είναι δυσαναπλήρωτο. Υπήρξε από τα πιο αγαπημένα στελέχη του αναπηρικού κινήματος σε όλη τη χώρα. Δεν θα ξεχαστούν ποτέ οι αγώνες που έδωσε, για την προσβασιμότητα στον τόπο του, για την κοινωνική δικαιοσύνη, για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία σε όλη τη χώρα, πάντα με ένα χαμόγελο, ένα χωρατό, αλλά και με υπευθυνότητα και σοβαρότητα ταυτόχρονα.
Συλλυπούμαστε την οικογένειά του, τους φίλους του, όλους όσους τον γνώρισαν και δεν θα τον ξεχάσουν ποτέ. Θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση για τον τόπο και τον χρόνο της κηδείας του Μανώλη Ζηδιανάκη».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος