Ρόδος: Πολύ υψηλός ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς αύριο

Στην κατηγορία 4 του πολύ υψηλού κινδύνου για εκδήλωση πυρκαγιάς είναι αύριο (Τετάρτη) το νησί της Ρόδου και όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες και οι εθελοντικές ομάδες έχουν τεθεί σε κατάσταση επιφυλακής.

Από τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου παρακαλούνται οι αγρότες, κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι που δραστηριοποιούνται στην Π.Ε. Ρόδου, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να αποφύγουν οποιαδήποτε ενέργεια ή εργασία στην ύπαιθρο, που είναι δυνατόν να προκαλέσει πυρκαγιά από αμέλεια και να ειδοποιούν άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία σε οποιοδήποτε γεγονός υποπέσει στην αντίληψη τους.
Για αύριο 21-7-2021 ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας και παραμονή εκδρομέων στις ευπαθείς περιοχές και δάση από τις 21.00 έως τις 06.00 της επομένης, που περιλαμβάνονται στη σχετική απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου.
Επίσης σήμερα ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης Δωδ/σου Χρήστος Ευστρατίου συγκάλεσε εκτάκτως το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας, όπου συζητήθηκαν ο τρόπος συνδρομής των εθελοντικών ομάδων Πολιτικής Προστασίας σε συνεργασία με τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες στην αστυνόμευση δασικών περιοχών, η πορεία υλοποίησης των εργασιών βελτίωσης των δασικών δρόμων της Π.Ε. Ρόδου, το θέμα των εμποροπανηγύρεων σε δασικές περιοχές και άλλα θέματα συνεργασίας μεταξύ των εμπλεκόμενων υπηρεσιών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος