Ρόδος: Να παραμείνουν στις θέσεις τους ζητούν οι συμβασιούχοι Covid

Να παραμείνουν στις θέσεις τους, καθώς καλύπτουν, όπως υποστηρίζουν, πάγιες και διαρκείς ανάγκες, ζητούν οι συμβασιούχοι που είχαν προληφθεί στους Δήμους με συμβάσεις ορισμένου χρόνου για τις ανάγκες της πανδημίας.

Στη Ρόδο, 38 συμβασιούχοι Covid προσήλθαν σήμερα για τελευταία ημέρα στις υπηρεσίες τους καθώς οι συμβάσεις τους λήγουν και –όπως και στην υπόλοιπη χώρα- δεν προβλέπεται να παραταθούν για 5η συνεχή φορά.
Από τους 38, οι 27 έχουν απευθυνθεί σε δικηγόρο και αναμένεται να καταθέσουν μέσα στις επόμενες μέρες αίτηση ασφαλιστικών μέτρων.
«Στον Δήμο Ρόδου υπάρχουν 700 κενές θέσεις. Οι άνθρωποι αυτοί κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Πρέπει να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση ώστε να μετατραπούν οι συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου» δήλωσε η πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων του Δήμου Ντέπυ Μιχαηλίδη.
«Στους 15 μήνες που απασχοληθήκαμε στον Δήμο, καλύψαμε πολλές ανάγκες. Πηγαίναμε όπου μας έστελναν. Έχουμε ανάγκη από δουλειά» δήλωσαν οι Κατερίνα Χαρίτου, Συμεών Μπέικος και Σουζάνα Τζάντοβα, μέλη της επιτροπής αγώνα, προσθέτοντας ότι στο αίτημα τους να παραμείνουν στις θέσεις τους, έχουν τη σύμφωνη γνώμη της δημοτικής αρχής, όπως εκφράστηκε προ ημερών σε συνάντηση που είχαν με τον αναπληρωτή δημάρχου Στράτο Καρίκη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος