Ρόδος: Κοσμοσυρροή στο νοσοκομείο για μοριακά τεστ

Πρωτοφανείς καταστάσεις  χθες(30/12) στο νοσοκομείο Ρόδου καθώς περισσότεροι από 700 πολίτες που βγήκαν θετικοί στα rapid test έσπευσαν να υποβληθούν σε μοριακό τεστ.

Μάλιστα από τη διοίκηση του νοσοκομείου ανακοινώθηκε χθες το μεσημέρι ότι «Από τη Δευτέρα 3 Ιανουαρίου τα μοριακά τεστ στους πολίτες που έχουν θετικό rapid test θα πραγματοποιούνται κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού στη Γραμματεία Εξωτερικών Ιατρείων του Νοσοκομείου. Η πραγματοποίηση των μοριακών τεστ θα γίνεται μετά την επίδειξη του θετικού rapid test».
Ωστόσο από το υπουργείο Υγείας δόθηκε νέα οδηγία σύμφωνα με την οποία μόνο οι ανεμβολίαστοι που νοσούν για πρώτη φορά πρέπει να επιβεβαιώσουν τη θετικότητα με PCR test κάτι που δεν είναι απαραίτητο για τους εμβολιασμένους.
Ρόδος: Κοσμοσυρροή στο νοσοκομείο για μοριακά τεστ
«Πιστεύουμε ότι από τη Δευτέρα θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση με τα μοριακά τεστ αφού το βράδυ ήρθε η οδηγία ότι οι εμβολιασμένοι που βγαίνουν θετικοί στα rapid δεν χρειάζεται να υποβάλλονται σε μοριακό τεστ» δήλωσε σήμερα στην ΕΡΤ Ν Αιγαίου ο διοικητής του νοσοκομείου Γρηγόρης Ρουμάνης. Σύμφωνα με τον ίδιο και σήμερα αναμένεται να καταγραφεί αντίστοιχα υψηλός αριθμός κρουσμάτων, ενώ η μετάλλαξη Ο φαίνεται να έχει κυριαρχήσει και στη Ρόδο.
Στο νοσοκομείο Ρόδου νοσηλεύονται 24 ασθενείς με Covid, με δύο διασωληνωμένους σε απλούς θαλάμους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος