Ρόδος: Αντιδράσεις για τον κατ’ εξαίρεση εμβολιασμό του Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου στη Χάλκη

Έντονες αντιδράσεις -σε πανελλήνιο επίπεδο- προκαλεί η ενέργεια του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, να εμβολιαστεί κατ’ εξαίρεση στη Χάλκη, χωρίς να πληροί τα ηλικιακά κριτήρια και χωρίς να είναι δημότης του νησιού.
Με τίτλο «τα εμβόλια των αρίστων της Δωδεκανήσου», η Ν.Ε του ΣΥΡΙΖΑ επιτίθεται με σφοδρότητα εναντίον του Περιφερειάρχη, κάνοντας λόγο για πρόκληση από την πλευρά του, την ώρα που ο εμβολιασμός στη νησιωτική Ελλάδα γίνεται με αργούς ρυθμούς και οι ευπαθείς ομάδες περιμένουν υπομονετικά τη σειρά τους.

Εξηγήσεις για τον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό του Περιφερειάρχη, ζητά το Κίνημα Αλλαγής.

Διερωτάται αν υπάρχει κάποιο κριτήριο πολιτικής, διοικητικής ή κομματικής ιδιότητας, που να προτάσσεται έναντι των κοινών θνητών.

Επίθεση στον Περιφερειάρχη εξαπολύει και η παράταξη «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου» του Μανώλη Γλυνού.

Κάνει λόγο για απαξίωση και περιφρόνηση του Περιφερειάρχη έναντι των πολιτών, που περιμένουν να εμβολιαστούν, τονίζοντας ότι έριξε στον κάλαθο των αχρήστων όσους ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και περιμένουν μάταια να πάρουν προτεραιότητα.
Παράλληλα διερωτάται, πως βρέθηκε εν μέσω πανδημίας ο Γιώργος Χατζημάρκος στη Χάλκη και μάλιστα με ταχύπλοο, ενώ απαγορεύεται ο απόπλους τέτοιων σκαφών.

“Δεν το στέρησα από κανέναν”

«Ουδέποτε διανοήθηκα να στερήσω το εμβόλιο από συνάνθρωπό μου και δεν το έκανα».
Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, τονίζοντας ότι μετά την ενημέρωση, που είχε για αδιάθετες δόσεις εμβολίων και αφού έλαβε τη διαβεβαίωση ότι κανένας κάτοικος του νησιού που το επιθυμούσε δεν έμεινε χωρίς εμβόλιο, τότε αποφάσισε να εμβολιαστεί.

Ο δήμαρχος Χάλκης, Άγγελος Φραγκάκης, ενώ εμφανίστηκε το πρωί στο ραδιοφωνικό σταθμό «Sky Rodos» να μην γνωρίζει αν ο Περιφερειάρχης επισκέφθηκε το Ιατρείο Χάλκης, πόσο μάλλον να έχει εμβολιαστεί, στην ανακοίνωσή του αργά το απόγευμα αναφέρει ότι ο Περιφερειάρχης δεν παρέκαμψε τη διαδικασία εμβολιασμού.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος