Ρόδος: Ανησυχία για την τουριστική σεζόν

Ανησυχία για την εξέλιξη της τουριστικής σεζόν εξέφρασε χθες ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, πρόεδρος του Οργανισμού Προώθησης του Ροδιακού Τουρισμού και του σωματείου ξεναγών Ρόδου, Αλέξανδρος Κολιάδης.

«Η σεζόν ξεκίνησε, αλλά δεν έχει καμία σχέση με αυτό που θα επιθυμούσαμε. Οι επισκέπτες είναι λίγοι, η αγορά δεινοπαθεί και όλα ανατρέπονται ανά ημέρα ή εβδομάδα», είπε.
Ιδιαίτερο προβληματισμό προκαλούν οι εξελίξεις στη Βρετανία, η οποία αποτελεί για τη Ρόδο πολύ βασική τουριστική αγορά. Μάλιστα περιοχές του νησιού που κινούνται κατά βάση με Βρετανούς, όπως το Φαληράκι, η Λίνδος και οι Πεύκοι είναι σχεδόν έρημες, με πολλές επιχειρήσεις να μην έχουν ανοίξει ακόμα ελλείψει πελατών.
Ρόδος: Ανησυχία για την τουριστική σεζόν«Τα πράγματα είναι δύσκολα, με προβληματίζει η πιθανότητα να έχουμε ένα δύσκολο καλοκαίρι, άρα και έναν πολύ δύσκολο χειμώνα», είπε ο κ. Κολιάδης, τονίζοντας ότι οι εξελίξεις δεν σχετίζονται μόνο με το υγειονομικό προφίλ της Ρόδου, που πρέπει να γίνει «πράσινο», αλλά και με τις συνθήκες που επικρατούν στις χώρες προέλευσης των επισκεπτών.
Η πορεία της σαιζόν συζητήθηκε και στην τελευταία συνεδρίαση του Οργανισμού,α κατά την οποία συμφωνήθηκε να συνεχιστεί η στενή συνεργασία με μεγάλους Tour Operators και να συνεχιστεί η προσπάθεια προβολής του προορισμού στις βασικές τουριστικές αγορές.

«Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μην χαθεί η χρονιά και ελπίζουμε ότι από τον Ιούλιο θα αρχίσουμε να έχουμε κίνηση, για να πάμε σε μια σαιζόν 3-4 μηνών», κατέληξε ο Αλέξανδρος Κολιάδης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος