“Tο νοσοκομείο Ρόδου παρέχει ασφαλείς υπηρεσίες” διαβεβαιώνει ο διοικητής του

Στη λειτουργία του νοσοκομείου εν μέσω πανδημίας που αποτέλεσε ανασταλτικό παράγοντα για την ανάπτυξη του, καθώς άλλαξε προγραμματισμούς και προτεραιότητες, αναφέρθηκε σε συνέντευξη τύπου ο διοικητής του Ιδρύματος, Γρηγόρης Ρουμάνης.

Διαβεβαίωσε ότι παρά την απαραίτητη προσαρμογή στα δεδομένα που διαμορφώνει η πανδημία και παρά τα προβλήματα που προκύπτουν, όπως οι αναστολές εργασίας, το νοσοκομείο λειτουργεί σε ικανοποιητικό επίπεδο χάρη στο προσωπικό του και παρέχει ασφαλείς υπηρεσίες στους πολίτες της Δωδεκανήσου.

COVID-19

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε, το 2020 στη μονάδα Covid–19 του νοσοκομείου νοσηλεύθηκαν 69 άτομα, έγιναν 7 αεροδιακομιδές σε νοσοκομεία αναφοράς και σημειώθηκαν 4 θάνατοι. Το 2021 (έως τις 31 Αυγούστου) νοσηλεύθηκαν 470 ασθενείς, έγιναν 14 αεροδιακομιδές και σημειώθηκαν 16 θάνατοι.
Μήνας αιχμής ήταν ο Αύγουστος, οπότε οι νοσηλευόμενοι έφθασαν τους 53 ημερησίως και συγχωνεύθηκαν κλινικές προκειμένου να διατεθούν περισσότερες κλίνες Covid. Μονάδα Covid με 4 κρεβάτια δημιουργήθηκε και στην Παιδιατρική κλινική, η οποία διαθέτει και τμήμα ΤΕΠ, ενώ ξεκίνησε να λειτουργεί ιατρείο για τους ασθενείς που έχουν ήδη νοσήσει και χρειάζονται μακροχρόνια παρακολούθηση και υποστήριξη.
“Tο νοσοκομείο Ρόδου παρέχει ασφαλείς υπηρεσίες” διαβεβαιώνει ο διοικητής του
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
Στο νοσοκομείο από τις αρχές του 2020 έχουν προσληφθεί 19 μόνιμοι και 11 επικουρικοί γιατροί, 3 μόνιμοι και 51 επικουρικοί νοσηλευτές, καθώς και παραϊατρικό και λοιπό προσωπικό. Επίσης επίκεινται και άλλες προσλήψεις όπως αναισθησιολόγων, εντατικολόγου, λοιμωξιολόγου και ψυχιάτρου, ενώ κινούνται οι διαδικασίες για τον εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού, όπου είναι απαραίτητο και για την ανακαίνιση των εγκαταστάσεων και ορισμένων κλινικών.
Με τις αναστολές εργασίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών, έχασε όμως περίπου το 7% του προσωπικού του, γεγονός που προκάλεσε νέα προβλήματα. «Υπάρχει δυσκολία, είμαστε σε οριακά επίπεδα. Οι άνθρωποι εδώ δίνουν κάθε μέρα τον καλύτερο εαυτό τους» δήλωσε ο διοικητής του νοσοκομείου εκφράζοντας την ελπίδα κάποιοι από το προσωπικό να εμβολιαστούν και να επανέλθουν στα καθήκοντα τους, αλλά και να προχωρήσουν γρήγορα οι διαδικασίες αντικατάστασης των υπολοίπων.

ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΟΙ – ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΑ
Αναφερόμενος στην έλλειψη αναισθησιολόγων και στη λίστα αναμονής των χειρουργείων, ο Γρηγόρης Ρουμάνης, παρέθεσε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία τη μεγαλύτερη αναμονή έχουν τα ορθοπεδικά περιστατικά, περίπου 11 μήνες, ενώ ο αριθμός των χειρουργείων που έχουν γίνει φέτος είναι στα επίπεδα των προηγούμενων χρόνων. «Η λίστα είναι μεγάλη, όχι όμως όπως εμφανίστηκε πρόσφατα στα ΜΜΕ», είπε, για να προσθέσει ότι είναι σε εξέλιξη διαδικασία για την πρόσληψη άλλων 2 αναισθησιολόγων, που θα προστεθούν σε αυτούς που ήδη υπηρετούν.

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟ ΟΞΥΓΟΝΟ
Τέλος αναφερόμενος στο πρόβλημα με την παροχή οξυγόνου για το οποίο έχει κατατεθεί ερώτηση στη Βουλή, υπογράμμισε ότι παρουσιάστηκε το βράδυ της 14ης Αυγούστου, όταν το σύστημα έφθασε στα όρια του και αμέσως ετέθησαν σε λειτουργία 2 εφεδρικά συστήματα. «Δεν κινδύνευσε η ζωή κανενός», τόνισε και πρόσθεσε ότι γίνεται έρευνα για να εξακριβωθεί ποιο ήταν το πρόβλημα στο σύστημα, ενώ παράλληλα δρομολογείται η αγορά δεξαμενής οξυγόνου, για να υπάρχει μια ακόμα εφεδρεία.
«Η κατάσταση στο νοσοκομείο δεν είναι ιδανική, υπάρχουν δυσκολίες και αστοχίες, υπάρχει όμως παράλληλα αγωνία, ενδιαφέρον, προσοχή, προγραμματισμός και σκληρή δουλειά», επισήμανε για να προσθέσει ότι ο ίδιος δεν έχει μάθει να κρύβεται, αλλά αντίθετα να λειτουργεί με συνέπεια, ακρίβεια, εντιμότητα και θάρρος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος