Παρέμβαση Μάνου Κόνσολα προς την ΕΤΑΔ για τα ακίνητα της Δωδεκανήσου

Την παραχώρηση τεσσάρων ακινήτων της ΕΤΑΔ στους Δήμους Ρόδου και Κω, ζητά με ερώτησή του στον υπουργό Οικονομικών, ο πρώην υφυπουργός και βουλευτής Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας, Μάνος Κόνσολας.

Συγκεκριμένα θέτει θέμα για την πρώην Νομαρχιακή Έπαυλη και το στρατολογικό γραφείο στη Ρόδο, καθώς και το κτίριο της 80 ΑΔΤΕ και το ακίνητο του Ναυτικού Ομίλου στην Κω.

«Απαιτούνται σαφείς και συγκεκριμένες απαντήσεις για τις προθέσεις της Πολιτείας και της ΕΤΑΔ για τα τέσσερα αυτά ακίνητα» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Τονίζει ότι στη Ρόδο και στην Κω, υπάρχουν ακίνητα του δημοσίου, τα οποία παραμένουν αναξιοποίητα, παρά το γεγονός ότι έχουν κατατεθεί και προτάσεις από την αυτοδιοίκηση για την αξιοποίησή τους για κοινωφελείς σκοπούς, ενώ έχουν γίνει και προπαρασκευαστικές ενέργειες από άλλους φορείς, όπως η εκκλησία.

«Όταν δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική λύση ή πρόταση, η Πολιτεία και η ΕΤΑΔ θα μπορούσαν να εξετάσουν προτάσεις της αυτοδιοίκησης και της Εκκλησίας για την αξιοποίηση και ανάδειξη αυτών των ακινήτων», επισημαίνει ο κ.Μάνος Κόνσολας, που εκτός των άλλων ζητά και αναλυτικά στοιχεία για τα δημόσια ακίνητα στα Δωδεκάνησα, που η ΕΤΑΔ προχώρησε ή πρόκειται να προχωρήσει σε διαγωνισμούς για την πώληση ή τη μακροχρόνια εκμίσθωση τους καθώς και τι έσοδα έχουν προκύψει από αυτά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος