Νότιο Αιγαίο: Νέα έκκληση Χατζημάρκου για τον περιορισμό της πανδημίας

Νέα έκκληση για την τήρηση των μέτρων κατά της διασποράς του κορονοϊού και την αύξηση των ρυθμών εμβολιασμού απηύθηνε ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, με αναφορές στην ανάγκη προστασίας της δημόσιας υγείας αλλά και της τοπικής οικονομίας που εξαρτάται από τον τουρισμό.

Στη δήλωση του ο Γιώργος Χατζημάρκος αναφέρει τα εξής:
«Η τουριστική περίοδος πηγαίνει καλά, πολύ καλά. Στα πέντε διεθνή αεροδρόμιά μας, έχουμε ήδη ξεπεράσει τις 10.000 διεθνείς πτήσεις και το 1,3 εκατ. διεθνείς αφίξεις. Στην ακτοπλοΐα, η πληρότητα είναι εξαιρετική όπως επίσης και στις πτήσεις εσωτερικού. Αυτό σημαίνει θέσεις εργασίας, εισόδημα, δύναμη για την συνέχεια.
Όλα αυτά, την ώρα που πολλοί και μεγάλοι, παγκόσμιοι, τουριστικοί προορισμοί δεν έχουν καταφέρει ακόμα να ανοίξουν.
Όμως η πανδημία δεν πέρασε. Ο κορονοϊός είναι ακόμη εδώ.
Αν θέλουμε να προστατεύσουμε την οικονομία, που σε πολλά νησιά μας έχει πιάσει ή έχει ξεπεράσει ακόμα και το 2019, πρέπει να δουλέψουμε επίμονα σε δύο επίπεδα : στον έλεγχο της διασποράς και στην αύξηση του ποσοστού εμβολιασμών.
Μα, φυσικά, πρώτα για την υγεία μας πρέπει να το κάνουμε αυτό και κοντά στην υγεία να θωρακίσουμε και την οικονομία. Να απομονώνουμε τον επαγγελματικό ή στημένο αρνητισμό και την ανευθυνότητα. Να κλείσουμε τα αυτιά μας στην μόνιμη κλάψα, που είναι άλλοθι αποτυχίας και έξοδος από κάθε ευθύνη. Τις συνέπειες, τις πληρώνουμε όλοι. Τα νησιά μας, δείχνουν για μια ακόμη φορά την δύναμη τους. Πάμε, να τα καταφέρουμε».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος