Με λαμπρότητα και με μάσκες εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στη Ρόδο

Με λαμπρότητα και αρκετό κόσμο εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στη Ρόδο χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ρόδου Κύριλλου. Τον Σταυρό έπιασε ο Σωτήρης Δημόπουλος ενώ για την «αναζήτησή» του βούτηξαν στη θάλασσα αρκετές γυναίκες και δύο μικρά παιδιά.
Παρά τις εκκλήσεις του Μητροπολίτη Ρόδου Κύριλλου αλλά και ιατρικών παραγόντων της περιοχής, για την τήρηση αποστάσεων, στο Μανδράκι της Ρόδου κατέφθασε αρκετός κόσμος προκειμένου να παρακολουθήσει την τελετή του Αγιασμού των Υδάτων. Οι περισσότεροι φορούσαν μάσκα, αλλά οι αποστάσεις κάποια στιγμή, την ώρα που ανέβηκαν κλήρος και επίσημοι στην εξέδρα, “πήγαν περίπατο”.

Φέτος άλλαξε ο χώρος από όπου έριχνε ο Μητροπολίτης τον Σταυρό στη θάλασσα -μπροστά στην είσοδο του λιμένα Μανδρακίου τα προηγούμενα χρόνια- προφανώς για μεγαλύτερη ασφάλεια. Φέτος έγινε μετατόπιση της εξέδρας κάποιων μέτρων, μπροστά στην είσοδο του Ευαγγελισμού. Νωρίτερα η Θεία Λειτουργία τελέστηκε εντός του Ιερού Ναού ο οποίος ήταν γεμάτος από πιστούς. Εντός της εκκλησίας τηρήθηκαν πιστά τα μέτρα.
Με λαμπρότητα και με μάσκες εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στη ΡόδοΟι κολυμβητές που έπεσαν για τον Σταυρό ήταν 15 άτομα, ανάμεσα τους τέσσερις γυναίκες και δύο παιδιά. Ο Σωτήρης Δημόπουλος ο τυχερός των φωτεινών Θεοφανείων, είχε ξαναπιάσει τον Σταυρό τα προηγούμενα χρόνια. Να σημειωθεί ότι όσοι βούτηξαν για τον Σταυρό επέδειξαν rapid test, πιστοποιητικό εμβολιασμού η έγγραφο ασθένειας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος