Ρόδος: Λύσεις στο κτιριακό πρόβλημα των Δικαστηρίων ανακοίνωσε ο γ.γ. του υπουργείου Δικαιοσύνης

Το κτιριακό πρόβλημα όλων των υπηρεσιών αρμοδιότητας του υπουργείου Δικαιοσύνης απασχόλησε τον γενικό γραμματέα του υπουργείου, Πανο Αλεξανδρή που βρίσκεται από το πρωί στη Ρόδο.

Συνοδευόμενος από τον πρόεδρο Βασίλη Περίδη και μέλη του δ.σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου επισκέφθηκε το Δικαστικό Μέγαρο και τις νέες εγκαταστάσεις του Κτηματολογίου και είχε συνεργασία με τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο και τον δήμαρχο Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη.
Μιλώντας στους δημοσιογράφους εξέφρασε την ικανοποίηση του γιατί επιλύθηκε επιτέλους το στεγαστικό πρόβλημα που κρατούσε κλειστό για περισσότερο από έναν χρόνο το Κτηματολόγιο και ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει από τον δήμαρχο να παρατείνει την παραχώρηση του χώρου για τουλάχιστον μια 20ετία. Το πρόβλημα έλλειψης προσωπικού, εξ αιτίας του οποίου εκκρεμούν χιλιάδες πράξεις, θα αντιμετωπιστεί μέσω προγραμματικής σύμβασης που θα υπογραφεί με τον Δικηγορικό Σύλλογο.
Στο παλιό κτίριο του Κτηματολογίου, μόλις ολοκληρωθεί η εργολαβία επισκευής, θα μεταφερθούν το Διοικητικό Πρωτοδικείο (που τελεί υπό έξωση από το ακίνητο της οδού Αλεξάνδρου Διάκου) και κατά πάσα πιθανότητα το Ειρηνοδικείο, για να αποσυμφορηθεί το Δικαστικό Μέγαρο. Σε αυτό θα προχωρήσουν εκτεταμένες παρεμβάσεις στο εσωτερικό και το εξωτερικό που είναι σε κακή κατάσταση, χρηματοδοτούμενες από το ΤΑΧΔΙΚ.
Από το ΤΑΧΔΙΚ θα χρηματοδοτηθεί επίσης η ανέγερση νέου Δικαστικού Μεγάρου στην Κω.
«Θέλω να διαβεβαιώσω όλους, ότι θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε στην όχθη των λύσεων» δήλωσε μετά τη συνάντηση με τον Πάνο Αλεξανδρή ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, ενώ τις ευχαριστίες του προς τον γ.γ. εξέφρασε ο βουλευτής Γιάννης Παππάς.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος