Κως: Οι πρώτοι επισκέπτες έφεραν χαμόγελα το πρωί Κυριακής

Οι πρώτοι επισκέπτες της Κω με χώρα προέλευσης τη Πολωνία έκαναν δειλά– δειλά το πρωί Κυριακής την εμφάνιση τους στο λιμάνι και στο ιστορικό κέντρο της πόλης.
Πρόκειται για Πολωνούς που έφθασαν χθες στο αεροδρόμιο “ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ” με μία από τις 11 πτήσεις Charter που μετέφεραν 1500 επιβάτες από Βαρσοβία και Κατοβίτσε της Πολωνίας, Ζυρίχη, Φρανκφούρτη, Πράγα και Λίλ και Ντωβίλ της Γαλλίας.

Όλοι οι επισκέπτες, μετά τη φιλόξενη υποδοχή που τους επεφύλαξαν οι υπεύθυνοι του γραφείου Τουριστικής προβολής και Ανάπτυξης του δήμου ,η αντιδήμαρχος Τουρισμού Σέβη Βλάχου και οι πρόεδροι κοινοτήτων κατευθύνθηκαν σε ξενοδοχεία εκτός πόλης all-Inclusive.

Συγκεκριμένα ελάχιστες Ξενοδοχειακές μονάδες και ένα ενοικιαζόμενο κατάλυμα άνοιξαν χθες συμπληρώνοντας μετά βίας διψήφιο αριθμό.

Μεταξύ των Μονάδων που υποδέχτηκαν χθες βράδυ τους πρώτους τουρίστες είναι το Robinson Club Daidalos στη Καρδάμαινα, το Mitsis Blue Domes στη Καρδάμαινα , το Gaia Palace Hotel στο Μαστιχάρι, το Ikos Aria στη Κέφαλο, το Zorbas Beach Hotel στο Τιγκάκι ,το Ωκεανίς στο Ψαλίδι και από τα ενοικιαζόμενα το Ilios Studios Κως στο Μαστιχάρι που άνοιξε για μια μόνο οικογένεια επαναλαμβανόμενων επισκεπτών.

Οι εκπρόσωποι τόσο των Ξενοδόχων όσο και των ενοικιαζομένων διαμερισμάτων αλλά και οι τουριστικοί πράκτορες εκτιμούν ότι το δεύτερο 15θημερο του Μαΐου είναι χαμένο, το ίδιο σχεδόν και το πρώτο 15θημερο του Ιουνίου θεωρώντας ότι οι αφίξεις θα γίνονται αισθητές από μέσα Ιουνίου και εφόσον δεν θα υπάρξουν απρόβλεπτες εξελίξεις με την πανδημία .
Η πορεία της τουριστικής περιόδου είναι άρρηκτα δεμένη με τα επιδημιολογικά στοιχεία της χώρας μας αλλά και των βασικών μας αγορών με καθοριστικό ρόλο αυτόν του εμβολιασμού των ανθρώπων που εργάζονται στο χώρο του τουρισμού ο οποίος είναι εξαιρετικά αργός και των μέτρων προστασίας της υγείας τους, δήλωσαν στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου εκπρόσωποι της Ένωσης Ξενοδόχων ,των τουριστικών πρακτόρων , του Σωματείου ενοικιαζομένων διαμερισμάτων Κω , του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων καθώς και του Εργατικού Κέντρου Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου.

Η δυσαρέσκεια που εκφράζεται οφείλεται στην έλλειψη προσωπικού στα εμβολιαστικά κέντρα στο Νοσοκομείο και στο Πλατάνι(πρώην ΙΚΑ).

Μάλιστα η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ντίνα Σβύνου έστειλε επιστολή από κοινού με τον Σύλλογο Επιχειρήσεων Εστίασης και το Σωματείο Ενοικιαζόμενων Διαμερισμάτων προς την πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου εκφράζοντας την έντονη ανησυχία τους σχετικά με τον πολύ αργό ρυθμό εμβολιασμών στο νησί και ζητώντας να ενεργοποιηθεί και νέο εμβολιαστικό κέντρο στο Κέντρο Υγείας Αντιμάχειας.

Από αύριο Δευτέρα 17 Μαΐου θα ξεκινήσει να λειτουργεί ως εμβολιαστικό κέντρο το ΚΥ Αντιμάχειας με δυο νοσηλεύτριες και τους δύο αγροτικούς ιατρούς που προέρχονται από τα Περιφερειακά Ιατρεία Κεφάλου και Καρδάμαινας σύμφωνα με δηλώσεις του Διευθυντή του ΚΥ Αντιμάχειας Τάσου Μεταξά και του Επάρχου Κω Γιάννη Καμπανή στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου.

Ανησυχία όμως προκαλεί στους κατοίκους των συγκεκριμένων κοινοτήτων το κενό που θα δημιουργηθεί από τη μετακίνηση των δυο αγροτικών ιατρών καθώς μέχρι στιγμής δεν έχουν αναπληρωθεί οι συγκεκριμένοι γιατροί από συναδέλφους τους στα Περιφερειακά Ιατρεία Κεφάλου και Καρδάμαινας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος