Κως Με στρατιωτικό όχημα η μεταφορά ασθενούς στο αεροδρόμιο για αεροδιακομιδή

Στρατιωτικό όχημα μετέφερε καρδιολογικό περιστατικό από το Νοσοκομείο της Κω στο αεροδρόμιο Ιπποκράτης, για να το παραλάβει ελικόπτερο του ΕΚΑΒ, λόγω μη δυνατότητας μετακίνησης του δεύτερου ασθενοφόρου οφειλόμενης σε έλλειψη οδηγού.

Το συμβάν σημειώθηκε τη Δευτέρα 13 Ιουνίου. Για άλλη μια φορά, καλούνται ιδιωτικά ΙΧ και στρατιωτικά οχήματα αντί πλήρως στελεχωμένων ασθενοφόρων, να μεταφέρουν ασθενείς με σοβαρά καρδιο – αναπνευστικά προβλήματα όπως αυτά της Δευτέρας (Ρήξη αορτής και έμφραγμα, με κίνδυνο την επιδείνωση της κατάστασης της υγείας τους) στο αεροδρόμιο για να γίνει η αεροδιακομιδή σε Νοσοκομεία της Αττικής.

Το μοναδικό αξιόμαχο ασθενοφόρο είχε κληθεί για άλλο ένα, επίσης καρδιολογικό περιστατικό, ενώ το δεύτερο δεν είχε προσωπικό προκειμένου να μεταφέρει τον ασθενή.

Να σημειωθεί ότι άλλη μια αεροδιακομιδή πραγματοποιήθηκε χθες, ασθενούς 40 χρονών, με ισχαιμικό επεισόδιο, από το Νοσοκομείο της Καλύμνου στο Νοσοκομείο Ρόδου.

Για “τραγική υποστελέχωση και την έλλειψη ασθενοφόρων στις μονάδες του ΕΚΑΒ” μιλούν στην  ΕΡΤ Ν. Αιγαίου, εργαζόμενοι του νοσοκομείου.

“Καμία πρόσληψη ούτε και ενέργεια, προκειμένου να καλυφθούν οι θέσεις των εργαζομένων, που βγήκαν από τον Σεπτέμβριο σε αναστολή έγινε μέχρι σήμερα”, δήλωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του ΕΚΑΒ στο Ν. Αιγαίο, Φιλήμονας Χατζησταμάτης.

“Μπορεί η υπηρεσία να αναβαθμίστηκε με την ανάθεση σε αυτή του συντονιστικού του Ν. Αιγαίου όμως όλα τα τμήματα είναι υποστελεχωμένα, μεταφέρθηκαν κάποια άτομα στον συντονισμό αλλά αποδυναμώθηκαν τα ασθενοφόρα υπογράμμισε ο κ Χατζησταμάτης, χαρακτηρίζοντας “τραγική την έλλειψη διασωστών και ασθενοφόρων”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος