Κάλεσμα συνδικαλιστών για μαζική συμμετοχή στην απεργία της Πέμπτης

Να συμμετάσχουν με μαζικό τρόπο στην πανελλαδική απεργία της Πέμπτης και στη συγκέντρωση που θα γίνει στις 11 το πρωί έξω από το Εργατικό Κέντρο Ρόδου, κάλεσαν τους εργαζόμενους αλλά και τους άνεργους της Ρόδου, εκπρόσωποι των σωματείων – μελών του Εργατικού Κέντρου και του Νομαρχιακού Παραρτήματος της ΑΔΕΔΥ σε κοινή συνέντευξη τύπου που έδωσαν σήμερα, Τρίτη, το πρωί.

«Αν ψηφιστεί ως έχει το νομοσχέδιο, θα χάσουμε εργασιακές κατακτήσεις ενός αιώνα», είπε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ρόδου, Παναγιώτης Εγγλέζος, και αναφέρθηκε σε ζητήματα αιχμής όπως το 8ωρο και οι συλλογικές συμβάσεις.
«Ή ξυπνάμε ή πεινάμε», τόνισε ο πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων, Θανάσης Σταμούλης, σύμφωνα με τον οποίο το 80% των ξενοδοχοϋπαλλήλων είναι ακόμα άνεργοι. Μάλιστα ο κ. Σταμούλης χαρακτήρισε «ανεπιθύμητους» τους 4 βουλευτές Δωδεκανήσου (σ.σ. εννοώντας τους κυβερνητικούς) γιατί όπως είπε κοροϊδεύουν τους ξενοδοχοϋπάλληλους που περιμένουν ακόμα να ανοίξει η πλατφόρμα για να πάρουν τα 534 ευρώ του Μαΐου.
«Υπάρχει ένας απροκάλυπτος πόλεμος από τη Ν.Δ. και τον κ. Χατζηδάκη απέναντι στα δικαιώματα των εργαζομένων», είπε ο εκπρόσωπος της ΑΔΕΔΥ, δάσκαλος, Κώστας Μουτσάκης, ενώ ο πρόεδρος της Α ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου, Ανδρέας Μαρίνος, μίλησε για «κυβερνητικούς πειραματισμούς» και τόνισε την ανάγκη να ενισχυθεί το ΕΣΥ και η δημόσια εκπαίδευση.
Την συμπαράσταση του στον αγώνα των εργαζομένων εξέφρασε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων, Μανώλης Ανδρουλάκης, ενώ ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Καζίνο, Γιώργος Φραντζολάκης, τόνισε ότι η αύξηση του χρόνου εργασίας θα φέρει αύξηση της ανεργίας και η κατάργηση των υπερωριών περαιτέρω μείωση των εισοδημάτων των εργαζομένων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος